Daesh defineix l'assassí d'Orlando com "un dels soldats del califat a Amèrica"

Ho ha dit l'emissora de ràdio Al Bayan, de Daesh, després que l'agència de notícies Amaq, també vinculada a aquesta organització terrorista, ja havia reivindicat l'atemptat d'Orlando

Actualitzat

La ràdio oficial de Daesh, Al Bayan, ha reivindicat l'atemptat d'Orlando, en què aquest diumenge, segons els indicis que es tenen fins ara, el nord-americà Omar Mateen va matar 50 persones i en va ferir més de 50 més en un club d'homosexuals.

Aquesta cadena d'emissores va començar a funcionar fa dos anys, i emet sobretot versos de l'Alcorà, discursos de l'autoproclamat califa de Daesh, Abu Bakr al-Bagdadi, i butlletins informatius en àrab i altres idiomes. Segons el comunicat, l'assassí d'Orlando és un dels seus.

"Un dels soldats del califat a Amèrica ha portat a terme una 'invasió de seguretat' en què ha estat capaç d'entrar en una 'reunió de croats' en un club nocturn per a homosexuals a Orlando, Florida, on n'ha mort i ferit més d'un centenar abans de ser abatut."

Unes hores abans, l'agència de notícies Amaq, també vinculada a Daesh, ha assegurat que aquesta organització havia reivindicat l'atemptat. L'FBI també ha admès que el que es considera l'autor de la matança havia trucat a la policia abans de l'atac i havia jurat lleialtat a Daesh.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut