Barcelona

Cursos de paternitat només per a homes

L'ICS i l'Ajuntament de Barcelona han començat a impartir cursos pilot per a homes per resoldre dubtes i ajudar-los durant i després del període d'embaràs de la seva parella.

RedaccióActualitzat
L'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Ajuntament de Barcelona han organitzat els primers cursos només per a homes per poder resoldre els seus dubtes durant i després del part de la seva parella i implicar-los en les tasques d'atenció al nadó. Aquesta iniciativa forma part d'un programa de l'ajuntament per promocionar l'equitat de gènere que porta per nom "Canviem-ho".

Una trentena d'homes ja han participat en tres grups pilot tutoritzats per psicòlegs de l'Ajuntament de Barcelona i llevadores de la divisió d'Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l'ICS. Els homes han fet els cursos sense la presència de la seva parella.

Aquests cursos pilot consten de sis sessions de dues hores una vegada per setmana. Els cursos es fan en centres d'atenció primària (CAP), fins ara als de Manso, Pare Claret i Sant Andreu de Barcelona. Durant aquestes sessions, els participants reflexionen sobre els canvis que es produeixen amb la parella per l'arribada del fill. També reben informació sobre aspectes pràctics d'atenció als nadons, permisos de paternitat i altres mecanismes per a la conciliació de la vida laboral i familiar.

Segons han destacat avui l'ICS i l'ajuntament en un comunicat, els cursos han tingut molt bona acollida. Segons Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils de l'ajuntament, el projecte contribuirà a construir "un model de societat més equitatiu en què homes i dones assumeixen de la mateixa manera les seves responsabilitats".
Anar al contingut