Cursa espacial entre milionaris: Branson s'avança a Bezos en el primer viatge turístic
Dos pilots i quatre tripulants, entre ells Branson, viatjaran a l'espai (REUTERS/Brendan McDermid)

Cursa espacial entre milionaris: Branson s'avança a Bezos en el primer viatge turístic

El propietari de Virgin Galactic ha anunciat que el primer vol espacial turístic serà el dia 11 de juliol i passa al davant de Bezos, que l'havia programat per al dia 20

Fa gairebé un mes, el propietari i fundador d'Amazon, Jeff Bezos, va anunciar per al 20 de juliol el primer llançament de la seva nau espacial per a passatgers, New Shepard de Blue Origin.

Ara l'ha passat davant l'empresari britànic Richard Branson, que acaba d'anunciar que viatjarà a l'espai la setmana que ve, diumenge 11 de juliol, amb una nau de la seva companyia Virgin Galactic. Si tot va bé, serà el primer vol turístic a l'espai i Branson guanyarà aquesta peculiar cursa espacial entre milionaris.

La missió de la companyia Virgin Galactic estarà formada per dos pilots i quatre tripulants, entre ells Branson. Els tres tripulants que l'acompanyaran són treballadors de la companyia: l'astronauta Beth Moses, l'enginyer Colin Bennett i la vicepresidenta Sirisha Bandla.

El milionari britànic ho ha anunciat a Twitter:

"Sempre he estat un somiador. La meva mare em va ensenyar a no rendir-me mai i a assolir les estrelles. L'11 de juliol és hora de convertir aquest somni en realitat a bord del pròxim vol espacial de Virgin Galactic."

L'anunci s'ha fet hores després que el també milionari i competidor Jeff Bezos fes públic que l'acompanyarà a bord de l'aeronau Blue Origin la pilot de 82 anys Wally Funk, a més del seu germà, Mark Bezos, i un quart passatger que es va imposar en la subhasta llançada per Blue Origin en pagar 28 milions de dòlars. Encara no se'n sap el nom.

Bezos i Branson comparteixen l'obsessió per l'espai amb el també multimilionari Elon Musk, propietari de Tesla i de SpaceX.

La NASA ha adjudicat a Elon Musk la fabricació del coet per portar humans a la Lluna el 2024. Musk també ha dit que vol fundar una ciutat a Mart amb un milió d'habitants el 2050.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsNASA
Anar al contingut