Uns banyistes es remullen a la nova zona de la platja de Cunit (ACN/Gemma Sánchez)

Cunit estrena 24 seients per remullar-se els peus en una platja inclusiva

La zona de bany per a persones amb mobilitat reduïda segueix un model que ja funciona a les costes valenciana i andalusa

Moltes platges de Catalunya han anat posant passarel·les de fusta fins l'aigua i algunes tenen servei de cadira amfíbia per facilitar el bany a les persones amb problemes de mobilitat. Aquest estiu, l'Ajuntament de Cunit, al Baix Penedès, ha fet un pas més amb una zona a l'aigua, amb cadires i ombra només per a la gent gran i els banyistes que tenen dificultats per moure's.

A la platja, han instal·lat una plataforma amb capacitat per a 24 persones assegudes, on poden "refrescar-se còmodament" sense por de caure, com explica el regidor de Platges, José Manuel Cabada. La instal·lació és a recer d'un espigó, davant de l'estació de tren.

Des d'unes cadires blaves de plàstic, es poden remullar els peus com si fossin a la vora d'una piscina. També es poden refrescar agafats a les dues baranes metàl·liques que hi ha al costat, per donar-los estabilitat.

La zona inclou 24 cadires i dues baranes per agafar-s'hi (ACN/Gemma Sánchez)

L'Ajuntament de Cunit, que hi ha invertit 15.000 euros, ha agafat la idea del País Valencià i de la Costa del Sol, a Andalusia.

"Gràcies a les baranes i a la possibilitat de seure, es genera una sensació de tranquil·litat als usuaris i també als seus cuidadors o ajudants", explica el regidor, que busca unes "platges inclusives que tothom pugui gaudir".

Com recorda José Manuel Cabada, al municipi hi ha tres residències de gent gran que sovint fan sortides a la platja i destaca que, amb aquesta nova àrea, podran gaudir junts de l'aigua.

Aquesta àrea adaptada funcionarà fins al 15 de setembre, quan acaben oficialment els tres mesos de temporada de platja a Cunit.

L'Ajuntament estudia afegir més endavant dues zones com aquesta, coincidint amb els llocs on hi ha un mòdul del servei de socorrisme.

Anar al contingut