El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, durant la presentació d'Artaccés
El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, durant la presentació d'Artaccés
Barcelona

Cultura presenta l'app Artaccés, que permet seguir pel·lícules o espectacles a persones amb discapacitat auditiva o visual

El Departament de Cultura presenta l'app Artaccés, que permet seguir pel·lícules i, en un futur, espectacles d'arts escèniques a persones amb discapacitat auditiva o visual. L'aplicació ja es pot descarregar i l'usuari pot triar entre una audiodescripció o bé subtítols, per seguir l'espectacle o el film. L'app és gratuïta i multiplataforma i l'ha presentada aquest dimarts el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, al MWC.

RedaccióActualitzat

Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals, ha presentat en el marc del Mobile World Congress una app destinada al públic amb discapacitat auditiva o visual. L'app, que duu per títol Artaccés, és gratuïta i multiplataforma, i permet seguir pel·lícules, i en un futur espectacles d'arts escèniques, a persones amb discapacitats auditives o visuals.

L'aplicació fa que els dispositius mòbils (smartphone o tauleta), a partir d'una empremta digital acústica, reprodueixin de manera sincronitzada subtítols o audiodescripció de films o espectacles. Ofereix els subtítols o l'audiodescripció de la pel·lícula que es projecti, a partir simplement de la captació de l'àudio per part del telèfon mòbil o la tauleta. La nova aplicació no requereix cap infraestructura ni inversió per part de les sales de cinema. Paral·lelament, Artaccés pot tenir altres aplicacions destinades al públic en general, com ara traduccions simultànies a diferents idiomes en una mateixa sala, un servei que podria afavorir l'afluència d'aquells públics reticents a consumir productes en versió original.

La iniciativa, presentada pel Departament de Cultura, s'emmarca en les activitats de M4all (mobilitat per a tothom) del Mobile World Congress (MWC). El M4all té com a objectiu la promoció de solucions mòbils que millorin la qualitat de vida de les persones en risc d'exclusió social.

Dins del mateix escenari s'ha organitzat la trobada Creative Industries Networking. L'acte ha posat en contacte responsables de sectors, com ara  videojoc, editorial, música, premsa o audiovisual, i ha permès compartir experiències sobre solucions mòbils en les respectives indústries i possibilitats de col·laboració per establir projectes en comú.

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut