Cultura es compromet a iniciar la construcció de l'arxiu comarcal de les Garrigues durant el 2017

Cultura es compromet a iniciar la construcció de l'arxiu comarcal de les Garrigues durant el 2017

Cultura es compromet a iniciar la construcció de l'arxiu comarcal de les Garrigues durant el 2017

El director general d'Arxius, Jusèp Boya, amb l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i altres responsables municipals i de Cultura, visitant els terrenys on s'ubicarà l'arxiu comarcal de les Gar

El director general d'Arxius, Jusèp Boya, amb l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i altres responsables municipals i de Cultura, visitant els terrenys on s'ubicarà l'arxiu comarcal de les Garrigues. Imatge del 27 de gener del 2017. (Horitzontal)

ACN Les Borges Blanques.-El director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura, Jusèp Boya, i el cap del servei de coordinació general d'Arxius, Enric Cobo, han expressat la voluntat del Departament de Cultura d'iniciar la construcció de l'arxiu comarcal de les Garrigues durant aquest any 2017, segons han explicat des de l'Ajuntament de les Borges Blanques. Boya i Cobo han expressat aquest compromís en la reunió celebrada aquest divendres a al consistori borgenc, en la qual l'alcalde Enric Mir, l'equip d'arquitectes i tècnics del consistori i els responsables de l'obra han presentat el projecte executiu del futur arxiu, que s'ubicarà al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. L'equipament, que ha de tenir una funció i un servei comarcal, es preveu finalitzar abans de 30 mesos i comptarà amb una inversió aproximada d'uns dos milions d'euros. Boya ha destacat que "serà un equipament modern, del segle XXI i polivalent, que permetrà la realització de moltes altres activitats culturals".

El director general d'Arxius ha emplaçat els responsables borgencs a continuar treballant en els pròxims mesos amb el desenvolupament tant del procés administratiu que s'ha de dur a terme des de l'Ajuntament de les Borges, com en la presentació a les altres administracions locals potencialment interessades com pot ser el cas del Consell Comarcal de les Garrigues, la Diputació de Lleida i la resta dels ajuntaments garriguencs. L'alcalde de les Borges Blanques ha volgut agrair la col·laboració "en aquests moments encara de retallades a nivell de pressupost de Cultura, la vocació i l'interès de part dels directors de tirar endavant l'arxiu comarcal de les Garrigues i posar-ho com una prioritat a nivell de Departament".