Rates en un temple de l'Índia (Pixabay / Simon)

Culpen les rates de la desaparició de 580 quilos de marihuana en una comissaria de l'Índia

Els responsables policials diuen que les rates s'han menjat la droga, i el jutge els ha demanat proves de com ha desaparegut

RedaccióActualitzat

La policia de la ciutat de Mathura, a l'Índia, assegura que les rates s'han menjat 580 quilos de marihuana que havien decomissat en dues operacions fetes el 2020 i el 2021.

Segons l'agència de notícies índia ANI, la policia ho ha dit a un jutjat que els ha requerit que aportin la droga, i aquest els ha exigit que abans d'aquest dissabte aportin proves del que ha passat.


"Les rates no tenen por de la policia"

L'escrit del jutge especial contra el narcotràfic Sanjay Chaudhary cita textualment la versió de l'informe que li han enviat els responsables policials:

"No hi ha cap lloc a la comissaria on la mercaderia emmagatzemada es pugui salvar de les rates: com que són petites de mida, no tenen por de la policia, i els agents no es poden considerar experts en la solució del problema."

Segons aquest informe policial, els agents van destruir les restes de la droga decomissada després que les rates se'n mengessin la major part.

La droga la va decomissar la policia de Mathura, a l'estat d'Uttar Pradesh i situada entre Nova Delhi i Agra, en dues operacions diferents el 2020 i el 2021, amb 386 i 195 quilos, respectivament, com a resultat.


Solució donada per la policia: vendre la droga a laboratoris farmacèutics

En la versió que han divulgat altres mitjans, però, la policia només atribueix a les rates la desaparició d'aquests 195 quilos, mentre que la resta s'hauria malmès perquè el magatzem on era s'hauria inundat.

En aquestes versions la policia aporta una solució al problema: que la droga que es decomissi es vengui mitjançant subhasta a laboratoris farmacèutics per convertir-la en tractaments terapèutics.

Argumenten que els dipòsits de la comissaria no estan preparats per emmagatzemar droga durant molt de temps.


A l'Argentina van acomiadar els policies en un cas semblant

Un dels mitjans que s'han fet ressò d'aquesta segona versió és la BBC, que ha recordat un cas semblant del 2018 a l'Argentina que va acabar amb l'acomiadament dels 8 policies responsables.

El motiu va ser perquè els experts consultats van considerar impossible que les rates es mengessin mitja tona de droga, en primer lloc perquè és difícil que la confonguin amb menjar.

I en segon lloc, en el cas que se l'haguessin menjat, s'haurien intoxicat i mort, i haurien aparegut centenars o milers de cadàvers al voltant de la droga.

 

ARXIVAT A:
PolicialDrogues
Anar al contingut