Pla general del judici per l'assassinat d'una nena de 13 anys el 2018 a Vilanova i la Geltrú, el 12 d'abril del 2021
El judici per l'assassinat d'una nena de 13 anys el 2018 a Vilanova i la Geltrú

L'autor del crim de la nena de Vilanova, culpable de l'assassinat i l'agressió sexual

Per unanimitat, el jurat el considera culpable i el tribunal decidirà si el condemna a presó permanent revisable

Actualitzat

Culpable per unanimitat. El jurat popular considera que l'assassí de la nena de 13 anys de Vilanova ara fa tres anys va actuar per motius sexuals.

Serà el jutge que ha presidit el tribunal qui decideixi ara la pena que li imposa, i si accepta la demanda de la fiscalia i de la família de condemnar-lo a presó permanent revisable.

Juan Francisco López ha escoltat fred i impassible la lectura del veredicte que s'ha llegit aquest migdia a l'Audiència de Barcelona.

El jurat ha avalat el parer de la Fiscalia i l'acusació, i considera provat que l'acusat va matar la menor, i que la va agredir sexualment.

Durant el judici, la defensa es va basar a intentar demostrar l'alienació mental de l'acusat, que en la seva declaració durant la vista va al·legar que no havia estat conscient del que feia perquè estava sota l'efecte de l'alcohol i la cocaïna, i que es trobava en una situació de paranoia per la mort de la seva mare. Fins i tot va declarar que va creure que era un lladre que havia entrat a casa.

El jurat no ha donat crèdit a aquesta versió, i sí als testimonis, que van declarar que el dia dels fets el seu estat era completament normal. Considera que l'acusat no anava drogat ni era consumidor habitual de drogues i per tant era plenament conscient dels seus actes.

L'acusat, durant el judici, va negar en tot moment haver agredit sexualment la menor, però les proves el contradeien. I el jurat també l'ha trobat culpable de fer-ho abans que la nena morís.

L'autòpsia va determinar que la nena havia mort per asfíxia i també havia rebut diverses ganivetades; a més, es van detectar lesions als genitals compatibles amb l'agressió sexual.

Segons l'informe policial, la nena la van trobar sense pantalons, un fet que l'acusat no va poder explicar de forma versemblant.

Al seu ordinador i mòbil li van trobar fins a 47 enllaços de webs pornogràfiques asiàtiques, la meitat de menors d'edat, com la víctima, que era una nena adoptada a la Xina.

El veredicte del jurat també considera provat que l'assassí la va fer entrar per la força al seu pis, mogut pel seu desig sexual, i que la nena no va tenir cap oportunitat de defensar-se, per l'alçada, el pes i la força de l'agressor.

El cas ha quedat vist per a sentència i el jutge haurà de tenir en compte aquest veredicte de culpabilitat per dictar la pena.

 

No va arribar al carrer

Els fets van passar la tarda del 4 de juny del 2018. La Laia, de 13 anys, havia sortit del pis dels seus avis i baixava les escales de l'edifici en direcció al carrer, on el seu pare tenia previst recollir-la. La nena, però, no va arribar al carrer.

Familiars i amics van començar una recerca de gairebé tres hores pels carrers més propers a l'edifici.

Dos tiets de la nena van preguntar a tots els veïns de l'escala i l'actitud d'un d'ells els va semblar inquietant. Van tornar a trucar a aquell pis, i davant del comportament sospitós del veí, hi van entrar per la força. En una habitació, sota un matalàs, van trobar la nena morta amb signes de violència.

ARXIVAT A:
PolicialJudicialAgressió sexualMenors
Anar al contingut