Primer pla de Jordi Cuixar, president d'Òmnium Cultural, abraçant un dels responsables de l'empresa Aranow, de la qual n'és propietar…
Primer pla de Jordi Cuixar, president d'Òmnium Cultural, abraçant un dels responsables de l'empresa Aranow, de la qual n'és propietari. Imatge del 13 de febrer de 2020. (Horitzontal)

Cuixart utilitza per primer cop l'article 100.2 i aposta per seguir treballant "per la llibertat i l'amnistia"

ACN Sentmenat.-Cuixart ha apostat per seguir treballant per "l'amnistia i la llibertat" i ha agraït els seus empleats el suport que li han transmès en els darrers dos anys i l'esforç que han fet garantir la supervivència de l'empresa Aranow, de la qual n'és propietari. "Hem demostrat que som un equip", ha apuntat el president d'Òmnium visiblement emocionat davant una vintena de treballadors. "Hem mantingut els llocs de treball sense renunciar a ser el que som", ha destacat. Cuixart ha sortit aquest dijous de la presó fent ús per primer cop de l'article 100.2 que la Junta de Tractament de Lledoners va concedir-li el passat 6 de febrer. Es tracta d'un permís que els presos classificats en segon grau poden demanar per anar a treballar i fer voluntariat.

El president d'Òmnium Cultural ha arribat a l'empresa de la qual n'és president i fundador, Aranow, ubicada a Sentmenat, al voltant d'un quart de deu del matí. Una vintena de treballadors l'han rebut amb aplaudiments i abraçades. "Us vaig dir que tornaria i he tornat", ha expressat Cuixart molt emocionat. "Gràcies per la feinada que heu fet aquests dos anys i tres mesos, ha estat molt potent poder-me sentir tan acompanyat per tots vosaltres", ha afegit. El líder independentista ha recordat als seus empleats que són "un equip" i ha dit que han fet el que havien de fer. "Hem pogut mantenir tots els llocs de treball sense renunciar a ser el que som, gent que ens llevem cada dia per fer un món una mica millor", ha afirmat. Per tot plegat a apostat per "seguir treballant per la llibertat i l'amnistia". Cuixart ha acabat el seu discurs amb un toc d'humor i ha enviat la plantilla a treballar: "Tothom cap a dintre a fer màquines!", ha comentat. Aquest és el primer cop que Cuixart surt de la presó fent ús de l'article 100.2 del regim penitenciari. Es tracta d'un permís al qual poden optar els presos classificats en segon grau per fer un programa específic o per anar a treballar. També permet poder fer sortides de cap de setmana, pròpies del tercer grau.La Junta de Tractament de Lledoners va concedir aquest permís a Cuixart el 6 de febrer. El president d'Òmnium podrà sortir 9,5 hores cada dia de dilluns a divendres per anar a treballar i fer dues hores de voluntariat en una entitat. Per les nits i el cap de setmana haurà de tornar a la presó. Cuixart ja ha complert una quarta part de la condemna i ja ha gaudit d'un permís de 48 hores aprovat pels serveis de classificació del departament de Justícia. A més, està pendent per poder gaudir d'un altre permís de 72 hores, que requereix autorització judicial, i al qual la fiscalia s'hi ha oposat, però que finalment se li ha concedit.

Anar al contingut