Cuixart surt en defensa d'una Colau emocionada en ser xiulada a les festes de Gràcia

L'alcaldessa de Barcelona s'ha emocionat davant la xiulada per part del públic en el pregó que ha fet el president d'Òmnium

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha estat el pregoner d'aquest any de les festes de Gràcia. Al final del seu discurs, a més, ha hagut de sortir al pas d'una xiulada a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Un cop acabat el pregó, Colau ha pres la paraula, però part del públic l'ha començat a xiular. L'alcaldessa ha començat fent una defensa de la llibertat d'expressió i el respecte a l'escolta. Colau s'ha emocionat i ha hagut de contenir les llàgrimes. En aquest punt, Cuixart s'ha apropat al micròfon i ha demanat que deixessin parlar l'alcaldessa:

"Amb tres anys i vuit mesos de presó, només us vull demanar una cosa: escoltar és el que no vol fer Espanya amb nosaltres, perquè té por de la paraula. Només us dic que formem part d'un mateix poble. No ens deixem dividir."

Tot i això, els xiulets han tornat quan Colau s'ha acostat de nou al micròfon, però han anat perdent intensitat i l'alcaldessa ha pogut acabar el seu discurs. L'alcaldessa ha elogiat el paper de Cuixart i ha agraït l'exemple que ha donat "defensant sempre el diàleg, l'empatia, la conversa, l'entesa i la democràcia".

El regidor del districte, Eloi Badia, també ha estat escridassat pel públic de la plaça.


Colau: "No deixaré que cap xiulet modifiqui els meus sentiments"

Ada Colau ha explicat els fets en una publicació a Instagram. Assegura que la va sobtar la insistència a no deixar que comencés el discurs.

"No deixem que cap actitud sectària espatlli aquesta convivència. Jo no ho faré."

L'alcaldessa diu que "aquesta actitud no representa la majoria de graciencs i gracienques ni la majoria de barcelonins i barcelonines" i apunta que no permetrà que els xiulets li canviïn els sentiments:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ada Colau (@adacolau)

 

El pregó de Cuixart

El president d'Òmnium Cultural ha aprofitat el pregó de la Festa Major de Gràcia per fer una crida a "no renunciar mai a tornar-ho a fer". Des del balcó de la seu del districte, ha repassat la seva vinculació amb el barri i la seva etapa per la presó i ha elogiat l'"exemple de compromís" de Gràcia amb diverses lluites socials.

Cuixart també ha esmentat la situació d'emergència climàtica i ha reivindicat la desobediència civil i la lluita no violenta com a "instruments més potents per plantar cara" a aquest fenomen.

ARXIVAT A:
Ada ColauJordi Cuixart
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut