Ovació a Cuixart a la seva empresa: "Us vaig dir que tornaria i he tornat"

En aplicació de l'article 100.2 podrà anar-hi cinc dies a la setmana, i ser fora de la presó durant 9 hores i mitja

RedaccióActualitzat

Aquest dijous el president d'Òmnium Cultural condemnat per sedició al judici del procés al Tribunal Suprem, Jordi Cuixart, ha sortit de la presó per primera vegada per anar a treballar a la seva empresa, Aranow, dedicada a la fabricació de màquines d'envasar.

Ha sortit de la presó de Lledoners a un quart de nou del matí, i des de primera hora a Sentmenat, on hi ha l'empresa, l'esperaven amb expectació els seus treballadors i també molts periodistes.

Hi ha arribat una hora després, i ha estat rebut amb una gran ovació pels treballadors. Ha abraçat molta estona alguns d'ells, i després els ha dirigit unes paraules abans d'entrar a dins:

"Us vaig dir que tornaria un dia i he tornat. Gràcies per tot, per tota la feinada que heu fet. Han sigut dos anys i tres mesos. Ja sabeu que torno aquesta nit a la presó. Ha sigut molt potent sentir-me tan ben acompanyat de tots vosaltres, us estimo moltíssim, sempre havíem dit que el compromís empresarial també és compromís social."

"En un dia com avui què millor que poder estar amb tots vosaltres, amb el Jan al capdavant, però sé que hem pogut recollir els fruits de tots aquests anys. Sempre hem dit que som un equip, tenim clar que això només té sentit si ho fem per les persones, per treballar per una societat millor, humilment, discretament."

Jordi Cuixart, aquest dijous amb els treballadors de la seva empresa a Sentmenat (EFE)

"Tothom cap a dins a fer màquines"

Cuixart ha aprofitat aquest petit discurs per fer referència a "la llibertat" i a "l'amnistia":

"Humilment hem fet allò que havíem de fer: seguir tirant endavant els llocs de treball sense renunciar a ser el que som, gent que ens llevem cada dia per intentar fer el món una mica més de tothom. Ara a la tarda aniré a fer el voluntariat i a la nit tornaré a la presó. I a seguir lluitant per tirar endavant l'empresa i treballant també per la llibertat, per l'amnistia i tothom cap a dins a fer màquines."

Jordi Cuixart va fundar Aranow l'any 2003, i des de llavors n'és el director general. Aquesta empresa fabrica maquinària per envasar productes alimentaris, farmacèutics i cosmètics en monodosis.

En aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, Cuixart podrà sortir 5 dies a la setmana durant nou hores i mitja cada dia, i haurà de tornar a dormir a la presó. A més d'anar a la feina, podrà dedicar aquest temps a fer voluntariat.


A les 8 del vespre, a la presó

Aquest dijous Cuixart dinarà a l'empresa, a la tarda anirà a fer un voluntariat i a les 8 del vespre ja serà un altre cop a la presó, a l'hora del recompte.

El voluntariat el farà en una entitat que treballa amb persones vulnerables en risc d'exclusió. No s'ha divulgat el nom de l'entitat.

La decisió la va prendre la junta de tractament de la presó de Lledoners, on està presoner, i la Fiscalia pot presentar-hi recurs, tot i que això no en paralitza l'aplicació.

Aquestes sortides són al marge del permís penitenciari de 72 hores que li va concedir la jutge aquest dimarts, malgrat l'oposició frontal de la Fiscalia, que va considerar que era "prematur" i "injustificat".

Jordi Cuixart surt de la presó per anar a treballar a la seva empresa
Jordi Cuixart, aquest dijous sortint de la presó de Lledoners (EFE)

 

 

ARXIVAT A:
Jordi Cuixart
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut