Barcelona

Cuixart, sobre l'1-O: "serà un tsunami democràtic" que no podrà aturar "ni Déu"

El president d'Òmnium critica també els alcaldes socialistes que no facilitaran locals per al referèndum

RedaccióActualitzat

Des de les entitats sobiranistes estan convençuts que el referèndum és imparable. Jordi Cuixart, el president d'Òmnium Cultural, ho ha dit a "El Matí de Catalunya Ràdio":

"La gent sortirà l'1 d'octubre i això serà un tsunami democràtic que no hi haurà ni Déu que el pugui aturar".

Cuixart també ha pressionat els alcaldes socialistes de l'Àrea Metropolitana perquè facilitin els locals per votar l'1 d'octubre:

"Com explicaran els alcaldes de segons quines ciutats metropolitanes que saben que els seus ciutadans s'han partit la cara per la democràcia en aquest país, com explicaran als seus conciutadans que no obren els col·legis electorals perquè hi ha un estat espanyol demofòbic, corrupte i que està utilitzant les estructures de l'estat espanyol, les clavegueres de l'estat espanyol, perquè el poble de Catalunya no es pugui expressar lliure i democràticament".

També entrevistat a "Els Matins" de TV3, el president d'Òmnium creu que és molt probable que els "toqui estar molt mobilitzats en defensa del dret a vot", un dret que els catalans "defensaran amb ungles i dents". En aquest sentit preveu que caldran mobilitzacions populars massives davant dels impediments que hi posarà l'Estat i, per això, s'ha ideat un sistema de missatges per whatsapp per poder convocar la gent amb rapidesa.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut