Lledoners

Cuixart diu que no s'acollirà a permisos i complirà la condemna íntegra

"La resposta a la sentència ha de ser un fax al rei amb els noms dels propers empresonats perquè ho tornarem a fer", diu en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio"

RedaccióActualitzat

Jordi Cuixart, president d'Òmnium, complirà íntegrament la pena de presó que li imposi el Tribunal Suprem, segons ha revelat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". Serà la seva resposta a la sentència, que preveu que serà dura.

"La resposta a la sentència ha de ser un fax al rei amb els noms dels propers empresonats perquè ho tornarem a fer."


El president d'Òmnium, per a qui demanen 17 anys de presó, assegura que des de Lledoners "continuarem reivindicant la nostra condició de presos polítics" i assegura que no s'acollirà a beneficis penitenciaris i que tampoc demanarà cap indult:

"No he signat el programa individual de tractament, per tant, no em podré acollir a permisos. Em sotmeto al compliment íntegre de la condemna."

"Des d'Òmnium no demanarem cap indult. Amb una amnistia, l'Estat admet públicament que els fets pels quals hem estat condemnats són injustos."

I afegeix:

"Pot ser que em condemnin a 14 anys de presó, i què? Els viurem... també els viurem... i sí, ens hem adonat que no estem tan lluny de temps passats... però hem perdut la por. O perdíem la por, o ens ensorràvem."

 

"Entrem en un escenari de lluita antifranquista"

Coincidint amb l'aniversari del 20S, el dia de la concentració a la Conselleria d'Economia que va derivar en la seva detenció i la de Jordi Sànchez, l'empresonament i el judici, Cuixart s'ofereix a "consensuar i liderar la resposta civil" a la sentència.

I és que considera que la resposta institucional ha de mostrar unitat real, i no només "una foto".

"Això no es resol amb una foto, eh? Que quedi clar. Seria una falta de respecte si no fóssim capaços de donar una resposta política. Si tot el què surt és parlar d'unitat per no fer-la, parlar de govern de concentració i d'eleccions, no hauran estat a l'altura i la societat ens passarà per sobre.

"Entrem en un escenari de lluita antifranquista. No es pot subestimar la maduresa de la nostra societat."

"L'Estat ha decidit crear un enemic, i aviat començarem a sentir a parlar d'il·legalització de partits, i el 155 serà el centre de la campanya electoral del 10N."

Justament sobre la pròxima contesa electoral, la del 10N, Cuixart anima la gent a anar a votar:

"Cal anar a votar. No oblidem que el camí està marcat, l'Estat està disposat a acabar amb l'autonomia de Catalunya"


S'espera que el mes que ve el Tribunal Suprem faci pública la sentència. Segurament abans del 16 d'octubre, quan Cuixart i Jordi Sànchez farà dos anys que estan en presó preventiva i, per tant, s'hauria de revisar la seva situació.  

Mònica Terribas ha compartit el viatge d'anada i tornada a la presó amb Marcel Mauri, vicepresident de l'entitat cultural.

Segons el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, la resposta a la sentència ha de tenir diferents cares.  

"Ells, des de dins, han defensat els drets i les llibertats, nosaltres des de fora hem de seguir dient que 'ho tornarem a fer'."

 

Òmnium ha convocat per aquesta tarda un acte de record del 20S a la Rambla de Catalunya.

 

"Em preparo pel pitjor escenari", diu Txell Bonet, parella de Cuixart

També coincidint amb el segon aniversari del 20S, "Els matins" de TV3 han entrevistat les parelles de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Txell Bonet ha assegurat que no pensa en la sentència i que, sigui quina sigui, el conflicte continuarà:

"No penso en els anys de la sentència, que hipotecarà la meva vida. Penso en un àmbit més general, perquè tot això és insostenible. Res ja no podrà ser el mateix."

"Em preparo pel pitjor escenari, però la condemna sense ser dictada ja és dura. Em quedo amb la reflexió d'en Jordi: després de la sentència, el conflicte el continuarem tenint."

Per la seva banda, Susanna Barreda ha afegit que els rumors sobre quina serà la pena no els ajuden:

"L'espera de la sentència es fa feixuga. Estic cansada de sentir com serà la sentència, tothom opina i no se sap res. Quan no hi ha notícia, hi ha soroll.


Recupera l'entrevista a "Els matins":

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartProcés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut