Cuixart: "No visc la meva situació com una derrota, sinó tot al contrari"
Cuixart: "No visc la meva situació com una derrota, sinó tot al contrari"
Barcelona

Cuixart: "No visc la meva situació com una derrota, sinó tot al contrari"

El president d'Òmnium crida a "preservar la cultura democràtica" en una carta llegida en el lliurament del 51è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet una crida a "preservar la cultura democràtica" com a "bé més preuat de la societat, assumint les conseqüències dels nostres actes i decisions". Ha estat en una carta escrita des de la presó de Soto del Real que l'actriu Mercè Martínez ha llegit en l'acte de lliurament del 51è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, concedit a la poeta Marta Pessarrodona

En la carta, Cuixart, en presó preventiva des del 16 d'octubre del 2017, proclama que no viu la seva situació "com una derrota, sinó tot al contrari": 

"Aviat farà 2 anys que escrivia el primer discurs des de la presó. Avui ho torno a fer, però res no és el mateix. Mai més res tornarà a ser igual, perquè, contra el que podria semblar, no visc la meva situació com una derrota, sinó tot al contrari."


Cuixart ha argumentat que el seu empresonament ha esdevingut "un altaveu": 

"Volen que el president d'Òmnium Cultural es podreixi a la presó, però avui la repressió de l'Estat és el millor altaveu per fer-nos sentir arreu, perquè, com deia Dickinson, no hi ha res al món que tingui tant poder com la paraula. I és així com cada dia entre reixes pren el més alt dels sentits." 

El discurs llegit del president d'Òmnium s'ha rebut amb els assistents al Palau de la Música Catalana drets i amb crits de "llibertat". 


Cuixart ha recordat, en el text, que molts dels guardonats amb el Premi d'Honor "van ser víctimes d'un exili cruel i la repressió més dura" i conclou que "sempre estarem en deute amb els que ens han precedit". 
 

 

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJudici procésÒmnium CulturalProcés català
Anar al contingut