Campanya de suport a Cuixart: "Ser soci d'Òmnium no és delicte"
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart (ACN)
El president d'Òmnium respon el qüestionari de "FAQS"

Cuixart: "El sobiranisme ha de canviar, què estem disposats a sacrificar?"

Cuixart respon a les preguntes del "FAQS" en la primera entrevista des de la sentència i reclama una resposta unitària de les institucions i els partits

Actualitzat

Des de la presó i en una entrevista a TV3, Jordi Cuixart assegura que la sentència obre les portes al totalitarisme. Pel president d'Òmnium Cultural, la mobilització constant acabarà forçant l'Estat espanyol a moure fitxa. Afegeix, però, que amb manifestacions no n'hi ha prou, i que cal assumir compromisos.

"Aquesta mobilització constant acabarà forçant l'Estat a moure's. De veritat es creuen que podran mantenir tretze anys de repressió sense seure i parlar? Tenim molt clars els objectius de la nostra mobilització: amnistia, autodeterminació i una solució política que l'Estat haurà de negociar."

Ho ha dit en una entrevista al programa de TV3 "Preguntes freqüents", la primera que ha concedit des que s'ha sabut la sentència.

Cuixart també exigeix a les institucions catalanes i als partits que donin una resposta unitària a la sentència del procés.

"Us han empresonat un vicepresident i una presidenta del Parlament i heu de donar una resposta consensuada a la gent i que la gent l'entengui. Quan votem els polítics els estem votant perquè ens solucionin els problemes. Per això cobren. De veritat no ens poden donar una resposta unitària al Parlament i al govern?"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, assegura que la sentència obre les portes al totalitarisme. També assegura que el moviment sobiranista ha de canviar, que amb les manifestacions no n'hi ha prou.

"Jo li dic al moviment sobiranista que també hem de canviar. Ens hem de preguntar què està disposat a sacrificar cadascú. Amb manifestacions ja no n'hi ha prou, cal assumir més compromisos. I hi ha una part de la societat que es resisteix a això."

Cuixart insisteix que la funció de la societat és "pressionar, sempre des de la no-violència i l'exercici de drets fonamentals".

Cuixart ha reiterat que no pensa acollir-se a cap hipotètic indult, ni a mesures de reinserció o resocialització, però que, si li donen el tercer grau, l'acceptarà, per descomptat.

ARXIVAT A:
Judici procésJordi Cuixart
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut