Campanya de suport a Cuixart: "Ser soci d'Òmnium no és delicte"
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart (ACN)

Cuixart denuncia que fer el judici al Suprem vulnera els seus drets lingüístics

El president d'Òmnium Cultural demana que el judici pel procés es faci a Catalunya per poder fer-lo en català

Actualitzat

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, denuncia que mantenir el judici al Tribunal Suprem vulnera els seus drets lingüístics. Per això demana que el judici pel procés es faci a Catalunya perquè es tramiti íntegrament en català.

El Suprem ofereix un intèrpret en el cas que Cuixart vulgui declarar en català a Madrid, però l'activista empresonat té clara la seva postura:

"Declarar mitjançant un intèrpret blanqueja una justícia espanyola que em nega un judici íntegre en català."

Òmnium creu que un intèrpret pot "perjudicar la defensa perquè es perd literalitat, matisos i implica interposar una pantalla entre el declarant i el tribunal, sigui un acusat, un testimoniatge o un perit".

També assegura que "el sumari del cas inclou centenars d'hores d'enregistraments i documents en català que el Tribunal Suprem és incapaç d'entendre" i que, per respectar la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries, el judici s'hauria de fer a Catalunya

 

 

Cuixart afirma que fer el contrari demostra "la nul·la sensibilitat i respecte de l'Estat espanyol per les llengües que conviuen al seu territori", i veu evident que tindrà un judici sense garanties. Ha manifestat que vol declarar sense filtres:

"No permetrem ni una manipulació més. Demostrarem de viva veu que no hem comès cap delicte i que s'han inventat la violència de la qual ens acusen"

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJudici procésCatalà
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut