Cuixart ho ha reclamat durant la 51a sessió del Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra (Wikimedia Commons)

Cuixart denuncia a l'ONU la "passivitat" del govern espanyol per investigar el cas Pegasus

Durant la sessió del consell de Drets Humans ha reclamat que s'insti Espanya a fer una investigació immediata i imparcial

RedaccióActualitzat

L'expresident d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart ha denunciat davant les Nacions Unides la passivitat del govern espanyol en la investigació del cas d'espionatge a líders polítics amb el programari Pegasus.

Cuixart ha demanat la intervenció internacional durant la 51a sessió del consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra i ha reclamat una investigació imparcial immediata. També ha exigit sancionar els responsables de l'espionatge polític i que les víctimes obtinguin una reparació.

Cuixart, representant d'Òmnium a Europa com a president d'Omnium Civil Rights Europe, ha fet aquestes declaracions coincidint amb la presentació de l'informe "El dret a la intimitat a l'era digital", de l'Alt Comissionat de Drets Humans de Nacions Unides.

"Celebrem que l'ONU insisteixi que els Estats s'han d'abstenir de fer pràctiques de vigilància il·legals", ha apuntat. "La democràcia és un bé fràgil i requereix una protecció constant", ha afegit davant l'Alta Comissionada de Drets Humans de l'ONU en funcions, Nada Al-Nashif.

"Recomanem que les organitzacions internacionals instin Espanya a dur a terme una investigació immediata i imparcial, a sancionar els autors, a assegurar-se que això no es repeteixi, i que les víctimes puguin tenir accés a una reparació efectiva", tenint en compte que aquest cas d'espionatge "constitueix una ingerència molt greu en el dret a la intimitat, a la llibertat d'expressió, a la llibertat de premsa, al respecte als drets legals i a un judici just, i té un fort efecte dissuasori", considera Cuixart.

 

ARXIVAT A:
Drets humansÒmnium CulturalEspionatgeJordi CuixartPegasus
Anar al contingut