Primer pla de la companya del president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, Txell Bonet, durant l'atenció als mitjans des de Ginebra, el 25 d…
Primer pla de la companya del president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, Txell Bonet, durant l'atenció als mitjans des de Ginebra, el 25 de juny del 2019. (horitzontal)
Sant Joan de Vilatorrada

Cuixart demana sortir de la presó per assistir al naixement del seu fill

La Fiscalia és favorable a deixar-lo sortir per al naixement del seu quart fill al setembre

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en presó preventiva des del 16 d'octubre del 2017, ha presentat un escrit a la Junta de Tractament Penitenciari demanant un permís extraordinari per sortir de la presó al setembre pel naixement del seu quart fill.

Cuixart vol que se li permeti anar al part, i ser a l'hospital les hores posteriors al naixement i sis hores diàries mentre la seva parella estigui ingressada.

Ara fa quatre mesos, el 23 d'abril, ell i la seva parella, Txell Bonet, van anunciar que tornarien a ser pares.

 

En l'escrit, Cuixart diu que la data més probable del part és el 22 de setembre, tot i que confia que el permís, si arriba, sigui flexible en el cas que la data del part variï. La Junta de Tractament va traslladar la petició al Tribunal Suprem, que ha sol·licitat a la Fiscalia que s'hi pronunciï. El ministeri fiscal es mostra favorable a deixar-lo sortir i ara només falta el vistiplau del Suprem, però aquesta situació ja està prevista en el reglament penitenciari.

L'Alt Tribunal ja va concedir un permís extraordinari a Josep Rull, que sortirà de la presó el dimarts 20 d'agost per una operació del seu fill

ARXIVAT A:
Judici procésJordi Cuixart
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut