Jordi Cuixart a l'Audiència Nacional el 16 d'octubre, el dia que el van empresonar (Reuters)
Madrid

Cuixart al Suprem: "No és possible un referèndum que no sigui convocat per Espanya"

El president d'Òmnium va admetre davant del jutge que l'1-O era un "enèsim intent de voler forçar una negociació amb l'Estat"

RedaccióActualitzat

Noves filtracions de les declaracions dels líders independentistes davant del Tribunal Suprem. El president d'Òmnium va assegurar al jutge que els fets "han demostrat que no s'aconseguirà un referèndum per la via de la pressió", segons l'àudio fet públic per  "La Vanguardia":

"No hi haurà un referèndum que no sigui convocat per Espanya, vist com ha reaccionat l'Estat, amb aquesta virulència, o que nosaltres estem a presó". 

"Això ho hem de tenir tots clar. No és un acte de constricció, sinó un acte de reconeixement. No hi ha cap altra manera".

En l'interrogatori que va sol·licitar per aconseguir la seva llibertat, Cuixart va assegurar que el referèndum va ser "un acte simbòlic, i no vull menysprear a ningú, per a forçar a un referèndum que el convoqués el govern d'Espanya o pactat amb la Generalitat":

"Va ser un enèsim intent de voler forçar una negociació amb l'Estat i que a la vista dels esdeveniments no va resultar del tot encertada".

"Crec que a dia d'avui molt poca gent ja creu que amb la celebració de l'1-O el resultat que sortia ja automàticament duia Catalunya a la independència".

En aquest sentit es va mostrar convençut "que l'1 d'octubre seria un 9N", "amb alguna variació". Cuixart va insistir que si haguéssin "imaginat" que l'1-O hi hauria "violència" li haurien dit a la gent que "no participés" en l'1-O.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaReferèndum 1-OEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut