Marina Llansana, Jordi Cuixart i Carles Puigdemont aquest dilluns a la tarda a la Generalitat (ACN)
Marina Llansana, Jordi Cuixart i Carles Puigdemont aquest dilluns a la tarda a la Generalitat (ACN)
Barcelona

Cuixart a Puigdemont: "Òmnium estarà amatent perquè es compleixi el full de ruta"

Després de reunir-se amb Carles Puigdemont, el president de l'entitat sobiranista afirma, però, que no es dedicaran a fiscalitzar el govern

RedaccióActualitzat

La junta directiva d'Òmnium Cultural s'ha posat "al costat del govern", després de reunir-se aquest dilluns a la tarda amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Després de la reunió el president de l'entitat, Jordi Cuixart, ha afirmat que vetllaran per "empènyer" en el full de ruta, però que això no significa que vulguin dedicar-se a intentar controlar el govern:

"No actuaríem de fiscalitzadors mai. Ens posem al servei de les institucions, però tenim clar que és un procés que neix a la base i és el poble qui empeny a les institucions i als polítics a dur a terme aquest procés després de tants anys de peix al cove".

Cuixart, que ha comparegut en roda de premsa acompanyat pels dos vicepresidents de l'entitat, Marina Llansana i Joan Ballvé, ha assegurat que ha estat una sorpresa per a ell que "la qüestió de Catalunya hagi estat un tema tabú aquestes setmanes de negociació" per la investidura del president del govern espanyol.

 

Puigdemont, amb el president d'ALDE

El president de la Generalitat també s'ha reunit aquest dilluns a la tarda amb l'holandès Hans van Baalen, president de l'ALDE Party, la coalició europea a la qual pertany el partit de Puigdemont, Convergència Democràtica de Catalunya.

La trobada, en què també han participat el conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i la portaveu de CDC i vicepresidenta d'ALDE Party, Marta Pascal, ha estat la primera de Puigdemont amb un interlocutor internacional. Puigdemont i Van Baalen han coincidit en la necessitat de fer una "pedagogia discreta" sobre el procés dins de la Unió Europea.

Anar al contingut