L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, durant l'entrevista al "Més 324"
L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, durant l'entrevista al "Més 324"

Demanen que no es tanqui la investigació del 17A perquè es creu que Es-Satty podria ser viu

Jaume Alonso-Cuevillas, l'advocat de Javier Martínez diu a "Més 324" que no hi ha "proves concloents" sobre la mort de l'imam de Ripoll, ideòleg dels atemptats del 17 d'agost

Actualitzat

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha qüestionat que l'imam de Ripoll i principal ideòleg dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Abdelbaki es-Satty, estigui mort.

A les portes del judici pels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, Javier Martínez, pare d'una de les víctimes de la Rambla, i Alonso-Cuevillas han estat entrevistats a "Més 324", on han expressat els seus dubtes sobre si Es-Satty va morir en l'explosió que hi va haver al xalet d'Alcanar el dia abans dels atemptats.

"Quan ho comencem a estudiar tot, que és el que hem vist i culmina amb l'escrit que hem acabat avui, nosaltres arribem més lluny, per dues grans vies. Nosaltres qüestionem que Es-Satty estigui mort. No dic que estigui negant que Es-Satty sigui mort, però no hi ha una certesa que sigui mort."

 

 

Alonso-Cuevillas, que és diputat al Congrés per JxCat, assegura que els informes dels forenses "no acaben de trobar proves concloents" sobre la mort d'Es-Satty. Entre les causes que fan dubtar l'advocat hi ha el fet que només s'hagin trobat dos cadàvers i un supervivent de l'explosió d'Alcanar quan els testimonis apunten que "hi havia quatre o cinc persones":

"Hi ha veïns d'Alcanar que veuen la furgoneta blanca Mercedes d'Es-Satty que, després de la primera explosió, a les onze de la nit, surt corrent d'Alcanar. Aquella furgoneta, l'endemà apareix a Sant Carles de la Ràpita davant d'una carnisseria, amb la que consta que Es-Satty tenia molta relació."

L'advocat de Javier Martínez també ha explicat que els telèfons mòbils de dos dels autors dels atemptats, que van morir el 17 d'agost a Cambrils, els situa, la nit abans dels atacs, a l'aeroport del Prat:

"Aquella nit, està constatat que dos dels nanos de Ripoll van fins a l'aeroport del Prat i, a les quatre de la matinada, tornen a ser un altre cop a Ripoll. Entre totes les restes, no s'ha trobat el mòbil d'Es-Satty"

 

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut