Cues de fins a 32 quilòmetres en l'operació sortida del cap de setmana de Sant Joan

L'AP-7, l'A-2, la C-31, la C-32 i les rondes han concentrat les principals complicacions

RedaccióActualitzat

L'operació sortida del cap de setmana de la revetlla de Sant Joan ha començat amb retencions de més de 30 quilòmetres a les principals carreteres i autopistes del país. Segons el Servei Català de Trànsit, les vies amb més complicacions han estat l'AP-7, l'A-2, la C-58, la C-32 o la C-31, a més de les rondes de Barcelona. En declaracions al 3/24, la responsable de gestió de Trànsit, Imma Selva, ha advertit que la congestió podria allargar-se fins més enllà de les 10 de la nit.  

Les cues més importants han estat a l'AP-7, amb retencions de fins a 32 quilòmetres entre el Papiol i la Roca del Vallès, una cua que ha afectat també la C-33, a Mollet. A la mateixa carretera, s'han registrat 12 quilòmetres de cua al Papiol per anar cap a Tarragona i per enllaçar amb la B-23.

També destaquen els 14 quilòmetres de congestió de la C-32, a Sitges, i els 13 de la C-31, a Castelldefels. A més, a mesura que ha avançat la tarda, les cues també han arribat més lluny de l'àrea de Barcelona, en punts com la C-35, a Llagostera, per enllaçar amb la C-65, amb 8 quilòmetres de retenció.

A les complicacions derivades de la densitat de trànsit s'ha afegit un accident a la C-31, a Badalona, un altre a la C-15, a Torrelavit, un més a l'AP-7 a Sant Celoni i una manifestació a l'N-340, a l'Ametlla de Mar i Alcanar, de veïns que demanaven la gratuïtat de l'autopista.

Segons el Servei Català de Trànsit, fins a les sis de la tarda, han deixat l'àrea metropolitana de Barcelona 118.000 vehicles. Són el 22,4% dels 525.000 que es preveu que es desplacin fins a aquest divendres, en un cap de setmana de tres dies que, a més, coincideix amb la celebració de les eleccions, diumenge.

El Departament d'Interior ha augmentat gairebé un 25% els efectius per garantir la seguretat i la mobilitat. Interior ha recomanat avançar al matí els desplaçaments, si es pot, per intentar esglaonar la sortida.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha recordat el que va passar ara fa 5 anys, quan Sant Joan va caure igual.

"Agafant els precedents del 2011, els titulars dels mitjans de comunicació eren: 'Revetlla encallats a la carretera'. Molts es van acabar menjant la coca de Sant Joan en una àrea de servei."

Transports públics reforçats

A Rodalies de Catalunya, es duplicarà el nombre de places disponibles des de Barcelona cap al Maresme i al Garraf. La línia del Maresme dobla la composició dels trens. S'afegiran dos trens especials cap a Mataró, que sortiran de l'Hospitalet entre dos quarts de dotze i les dotze.

A la línia del Garraf circularà un tren especial cap a Vilanova, que sortirà a tres quarts menys cinc de dotze de l'Estació de França, i dos més a partir de les cinc del matí cap a Barcelona per facilitar la tornada. Hi haurà un dispositiu de seguretat a les estacions amb més usuaris.

El metro, ja sense vagues, funcionarà tota la nit. Es reforçarà la seguretat a les estacions del front marítim de la línia 4 i a les més cèntriques, com Catalunya, Urquinaona o Espanya.

I el tramvia també donarà servei tota la revetlla a les línies T-2 i T-3 del Trambaix i T-4 i T-5 del Trambesòs. A Barcelona, el servei de Bicing deixarà 34 estacions fora de servei, als districtes de Ciutat Vella, Sant Andreu, Eixample, Sant Martí, les Corts i Nou Barris.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut