Cues a l'aeroport del Prat, on hi ha un 46% més de vols que fa un any

Per a aquest dissabte hi ha 610 vols programats, encara lluny dels 1.003 de l'any 2019

Actualitzat

L'inici de vacances per a moltes persones deixa imatges que la pandèmia quasi havia fet oblidar. Aquest dissabte al matí s'han registrat cues a l'aeroport del Prat, on hi ha 610 vols programats al llarg del dia.

Fa un any n'hi va haver 419, per tant, la xifra és d'un 46% més. Està encara lluny del nombre de vols d'un dissabte com avui del 2019, un 39% per sota. Aquell dia hi va haver 1.003 vols programats.

Cues a l'aeroport del Prat
Aquest dissabte hi ha un 46% més de vols programats que fa un any (CCMA)
 

En el conjunt de l'operació sortida de l'agost, que va des d'aquest divendres fins a dilluns dia 2, es preveuen 2.700 vols entre sortides i arribades. Són un 53% més que l'any passat però un 35% menys que abans de la pandèmia.

Segons International Airlines Group, la companyia resultant de la fusió d'Iberia i British Airways, l'any 2023 es tornarà a la demanda de vols d'abans de la pandèmia.


Restriccions per viatjar

Només poden entrar a l'aeroport les persones que viatgin, no pas els acompanyants.

Abans de viatjar cal consultar les restriccions específiques de cada destí. L'1 de juliol va entrar en vigor el certificat Covid digital de la UE, que permet viatjar entre països membres. 

Al web del Departament d'Acció Exterior i Transparència de la Generalitat es poden trobar recomanacions bàsiques per viatjar a l'estranger i també informació pràctica que ha de saber qui visiti Catalunya.

El Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació informa de quins països han obert les fronteres als viatgers procedents d'Espanya i de quines condicions els imposen.

Per als qui arribin al Prat procedents de l'estranger, hauran d'omplir un formulari i lliurar el codi QR que es generarà. Tots els majors de 12 anys que vinguin d'una zona de risc han d'acreditar estar vacunats de la Covid, haver passat la malaltia o un test diagnòstic amb resultat negatiu fet 48 hores abans de viatjar.


Rècord prepandèmia

L'aeroport del Prat va tancar l'any 2019 amb un rècord de passatgers: 52,6 milions. Superava així per primer cop la xifra dels 50 milions i es mantenia en segon lloc després de Barajas.

La xifra suposava un 5% més que l'any anterior i acostava la infraestructura al seu límit de capacitat, que és de 55 milions. 

Cues al Prat però xifres encara lluny dels 1.003 vols d'un dia com avui de 2019
Cues al Prat però xifres encara lluny dels 1.003 vols d'un dia com avui del 2019 (CCMA)


L'ampliació, contestada

La direcció de l'aeroport i AENA plantegen ampliar l'aeropot per arribar als 70 milions de viatgers anuals i convertir-lo en un hub, un centre de connexió de vols internacionals.

Entre les opcions que es plantegen, hi ha l'ampliació de la tercera pista, que s'allargaria mig quilòmetre, ocupant part de l'espai natural de la Ricarda. L'Ajuntament del Prat i les associacions del territori no volen ni sentir-ne a parlar. 

300 entitats i experts han fet front comú per oposar-se al projecte. Consideren que l'ampliació va en contra d'un futur sostenible i que no té en compte l'emergència climàtica, l'increment del preu de l'energia o la pujada del nivell de mar. 

 

 

ARXIVAT A:
AeroportsTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut