L'Havana

Cuba rep com a herois els suposats espies alliberats pels EUA

La feble dissidència interna acull amb expectació el restabliment de les relacions amb els EUA

RedaccióActualitzat
L'anunci del restabliment de relacions diplomàtiques entre els Estats Units i Cuba anunciat pels presidents Obama i Castro posa fi a una crisi de més de cinquanta anys. Tan bon punt s'ha sabut la notícia del retorn dels tres espies empresonats pels Estats Units, un gest que donava pas al restabliment de relacions, centenars de cubans ho han celebrat als carrers de l'Havana.

El president Castro els ha rebut i els ha anat abraçant un per un, mentre li donaven les gràcies per haver aconseguit que tornessin a casa. Amb un gran seguiment de la televisió cubana, que els tracta d'herois, després s'han retrobat amb els seus familiars, enmig d'una gran emoció. 

Les mostres d'alegria les ha organitzades el mateix règim cubà, que considera una extraordinària victòria l'acord aconseguit. Els manifestants feien sonar els clàxons dels cotxes i mostraven fotografies dels espies ara ja alliberats

Per la seva banda, la feble dissidència interna ha acollit amb expectació el restabliment de les relacions amb Washington i espera que aquest fet tingui repercussions en les llibertats a l'interior del país.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut