Cuba

Cuba allibera el dissident René Gómez Manzano detingut el 2005 per manifestar-se per la llibertat dels presos polítics

La malaltia de Fidel Castro sembla que ha portat alguns canvis a l'illa. El seu germà Raúl ha rebaixat alguns plantejaments i una de les mostres és que últimament s'han anat alliberant dissidents que havien estat empresonats per haver protestat contra el règim. L'últim, ahir mateix. Es tracta del dissident René Gómez Manzano, un dels organitzadors d'una protesta el juliol del 2005 davant de l'ambaixada de França on es demanava la llibertat dels presos polítics.

Actualitzat
René Gómez Manzano pertany a la il·legal Assemblea per Promoure la Societat Civil i té molt clar que ell no se n'anirà de Cuba.

El canvi no arriba, però a Cuba es mouen ara moltes coses. Des que Raúl Castro va assumir el poder, una desena de dissidents han estat alliberats, han canviat moltes formes i, tot i que la tutela de Fidel convalescent de diverses operacions continua, fa uns mesos unes declaracions com aquestes del seu germà haurien estat impensables.

Raúl vol normalitzar relacions amb els Estats Units i les declaracions de l'administració Bush són ara menys bel·ligerants.

A Cuba, uns 270 dissidents segueixen empresonats, una xifra que s'ha reduït, però que segueix sent un dels punts crucials pel qual el règim és titllat de totalitari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut