Cuba

Cuba acusa d'homicidi el dirigent de Noves Generacions del PP Ángel Carromero per la mort d'Oswaldo Payá

El diari oficial cubà "Granma" publica en la seva editorial la instrucció de càrrec per homicidi del dirigent de Noves Generacions del PP a Madrid, que conduïa el cotxe en què va morir el dissident cubà.

RedaccióActualitzat
L'illa de Cuba ha acusat d'homicidi el ciutadà espanyol i militant del PP Ángel Carromero Barrios per la mort del dissident Oswaldo Payá. El diari oficial cubà "Granma" publica en la seva editorial la instrucció de càrrec per homicidi de Carromero, que conduïa el cotxe en què va morir el dissident cubà.

El dirigent de Noves Generacions del PP a Madrid està retingut a hores d'ara en un centre del Ministeri d'Interior cubà a l'Havana, on el van traslladar després del sinistre a Bayamo.

Precisament, Ángel Carromero ha confirmat que es va tractar d'un accident de trànsit i ha demanat a la comunitat internacional que l'ajudi a sortir de Cuba en lloc de fer servir l'accident amb finalitats polítiques. En unes declaracions gravades i ofertes per les autoritats cubanes als mitjans de comunicació internacionals, el militant del PP assegurava que no recorda a quina velocitat anava.

L'altre estranger que era a dins del cotxe, el polític suec Jens Aron Modig, líder de la Lliga Juvenil Democratacristiana, va explicar que va viatjar a Cuba per entregar diners al moviment liderat per Payá.

El diari cubà els acusa tots dos d'involucrar-se en activitats contra l'ordre constitucional. Segons diu en l'editorial, Carromero "no era precisament un turista espanyol com els milers que gaudeixen de l'hospitalitat sincera i càlida del nostre país". I afegeix: "Ara se sap que és el vicesecretari general de Noves Generacions, el sector juvenil del Partit Popular, pròxim als anticubans José María Aznar i Esperança Aguirre".

Carromero i Modig viatjaven amb Oswaldo Payá i Harold Cepero en un vehicle de lloguer que conduïa l'espanyol i que es va accidentar el 22 de juliol a prop de la localitat oriental de Bayamo, a més de 750 quilòmetres de l'Havana. Van morir Payá i Cepero i els dos joves estrangers van resultar ferits lleus.

El cotxe es va accidentar quan circulava per un tram de carretera en obres i va xocar contra un arbre. Segons el Ministeri d'Interior cubà, l'excés de velocitat i altres errors del conductor van ser les causes del sinistre.
Anar al contingut