Iceta, Arrimadas i Albiol, durant els actes d'aquest dijous
Iceta, Arrimadas i Albiol, durant els actes d'aquest dijous

Cs, PSC i PP exigeixen al sobiranisme que no repeteixi els "errors" del 6 de setembre

Actualitzat

Quan fa un any dels plens del 6 i el 7 de setembre en què es van aprovar les anomenades "lleis de desconnexió", Ciutadans, el PSC i el PP han exigit a les forces independentistes que no repeteixin els errors que consideren que van cometre aquells dies.

Tots tres partits han celebrat actes per rememorar els plens de fa un any, quan la majoria parlamentària independentista va tirar endavant la llei del referèndum de l'1-O i la llei de transitorietat jurídica, malgrat les advertències dels lletrats de la cambra.

Arrimadas: "Mai més permetrem que el constitucionalisme sigui trepitjat"

En un acte al Moll de la Fusta de Barcelona amb el lema "Mai més", la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha denunciat que el 6 i el 7 de setembre es va començar a veure que "darrere de la careta" de l'independentisme hi ha "infàmia i atropellament dels drets dels catalans":

"Mai més permetrem que el separatisme silenciï o intenti silenciar a més de mitja Catalunya" 

Per la seva banda, el president del partit, Albert Rivera, ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "serà benvingut" al Congrés si demana disculpes als espanyols i si es compromet a acatar la Constitució, però ha advertit a PSOE i PP de la seva "deslleialtat", "insubmissió" i intenció de "liquidar Espanya".

 

La cúpula de Ciutadans, en l'acte "Mai més" (EFE)

 

Iceta: "A la recerca d'un estat, ens faran perdre una nació"

En comptes d'un míting, el PSC ha celebrat unes jornades de debat per recordar, un any després, el ple dels dies "negres" del 6 i 7 de setembre, un acte als qual han assistiti exdiputats de Catalunya Sí que es Pot com Joan Coscubiela i Lluís Rabell. El primer secretari del partit, Miquel Iceta, ha afirmat que aquell ple va ser un "disbarat" que cal recordar de forma permanent "perquè no es repeteixi mai":

"Van passar coses molt grosses i es van trencar moltes coses: es va trencar el Parlament, es va fragmentar el país, no hi va haver responsabilitat per part d'una majoria que es va comportar de forma irresponsable. Vam advertir que allò acabaria com el rosari de l'aurora i ha acabat com el rosari de l'aurora"

Iceta ha advertit que els independentistes, "amb la seva recerca d'un estat, ens faran perdre una nació". Davant d'això, ha proposat un "programa nacional" i "una estratègia nacional compartida" al voltant del catalanisme que eviti que Catalunya "vagi al desastre".

En l'acte, Coscubiela ha alertat del "retrocés nacional" que s'està produint a Catalunya des de l'"estafa política" de fa un any al Parlament. L'any passat, les intervencions de Coscubiela van arrencar els aplaudiments de Cs, PSC i PP, a més d'una bona part de la bancada dels comuns. Altres diputats del seu mateix grup, però, se'n van desmarcar

 

Iceta i Rabell en el col·loqui sobre el ple del Parlament del 6 i el 7 de setembre de l'any passat (EFE)

 

Albiol: "La veritable cara dels independentistes"

Des del Parlament, el president del PPC, Xavier García Albiol, ha intervingut en una reunió del subgrup parlamentari popular amb membres de la junta directiva del PPC, on ha atribuït el mèrit d'haver "parat el cop d'Estat" de l'independentisme l'any passat al fet que el govern de Mariano Rajoy, a través de Soraya Sáenz de Santamaría, es va saber "coordinar" amb Ciutadans i el PSC per armar una estratègia comuna.

"Avui fa un any aquí es va viure el ple de la vergonya i de la indignitat, es va veure quina és la veritable cara dels independentistes"

Albiol ha protagonitzat l'acte acompanyat de diputats i dirigents del PPC com l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo o el líder dels populars a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.
 

L'acte amb diputats i dirigents del PP al Parlament

ARXIVAT A:
CsPSCPPInés ArrimadasMiquel IcetaXavier García Albiol
Anar al contingut