Sonia Sierrra i Pablo Casado (ACN/EFE)
Sonia Sierrra i Pablo Casado (ACN/EFE)

Cs i PP creuen que és humiliant "negociar els pressupostos en una presó"

El PSC insisteix a desvincular el suport als comptes de l'Estat de la situació dels presos

RedaccióActualitzat

La visita de Pablo Iglesias a Oriol Junqueras a Lledoners continua portant cua. En referència a un possible acord dels pressupostos generals, Ciutadans i PP diuen que és humiliant que es negociïn en una presó. Els socialistes, per la seva banda, demanen que se separi la negociació dels comptes de la situació dels presos.

Sonia Sierra, diputada de Ciutadans, creu que la trobada entre Iglesias i Junqueras és humiliant per a tots els espanyols, i responsabilitza Sánchez de caure en el xantatge dels independentistes.

"La majoria dels espanyols veiem amb vergonya i amb indignació com s'humilia el nostre país anant a negociar els pressupostos en una presó."

En la mateixa línia, el president del PP, Pablo Casado, demana al president del govern espanyol que expliqui a quins compromisos han arribat Pablo Iglesias i Oriol Junqueras. També afirma que a Espanya no pot governar algú que és a la presó.

"Els que estan en presó provisional per haver comès, suposadament, delictes tan greus com el de rebel·lió i sedició, ara, en vis-a-vis carceraris, són els que manen sobre el futur del nostre país."

Pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el moviment o gest que l'executiu espanyol ha de fer..., ja l'ha fet oferint uns pressupostos que assegura que són bons per a Catalunya, i demana desvincular-los de les reivindicacions dels partits.

"El que no es pot fer –des del nostre punt de vista– és confondre l'opinió pública. Si unes determinades persones estan en aquests moments en presó preventiva –sigui quina sigui l'opinió que ens mereixi aquesta decisió–, aquesta és una decisió que correspon únicament als jutges."

Mentrestant, a Esquerra reiteren la seva negativa a parlar de pressupostos si el govern Sánchez no es mou pel que fa als presos.

ARXIVAT A:
CsPPPSCPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut