Cs i PP abandonen els Premis Ciutat de Barcelona i acusen Colau de polititzar l'acte
Jesús Rodríguez, periodista de La Directa, guardonat en la categoria de mitjans de comunicació

Cs i PP abandonen els Premis Ciutat de Barcelona i acusen Colau de polititzar l'acte

Ada Colau ha lamentat aquesta sortida i ha reivindicat la llibertat d'expressió

RedaccióActualitzat

Als Premis Ciutat de Barcelona, lliurats aquest dijous a la nit, diversos premiats han enviat missatges de suport als exiliats i als polítics independentistes jutjats al Suprem. Això ha fet que regidors de Ciutadans i del PP abandonessin el Saló de Cent en protesta per les "constants referències" a la situació dels encausats durant els discursos i han acusat l'alcaldessa d'haver polititzat l'acte, convertint-lo en "un altaveu de l'extrema esquerra i l'independentisme".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha obert l'acte fent referència al judici i a les declaracions del mateix dia de l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i l'exconseller Joaquim Forn. Unes declaracions que, segons Colau, "no s'haurien d'haver produït mai".

"Aquesta setmana ha començat un judici que no hauria d'haver començat mai i avui mateix hem vist declarar a  l'exvicepresident Oriol Junqueras i l'exregidor d'aquesta casa i exconseller Joaquim Forn, unes declaracions que crec que no s'haurien d'haver produït mai i encara menys en una condició de presó preventiva."

Ha estat durant la intervenció del periodista de La Directa Jesús Rodríguez, guardonat en la categoria de mitjans de comunicació, que regidors de Ciutadans i del PP s'han aixecat. Rodríguez ha assegurat que, "mentre tot un govern sigui a la presó", seguirà sent necessari el periodisme.

"Mentre tot un govern, la presidenta d'un parlament i els representants d'entitats com Òmnium Cultural o l'ANC siguin a la presó o a l'exili i alguns partits polítics pretenguin pervertir el llenguatge i fer-nos dir polítics presos en comptes de presos polítics, seguirà sent necessari el periodisme."

 

 

Després d'aquest discurs, ha marxat el regidor del PP Alberto Fernández Díaz, que ha qualificat a Twitter l'acte com "un altre aquelarre de Colau".


Ciutadans també ha difós l'acció dels seus tres regidors, Marilén Barceló, Santiago Alonso i la presidenta del grup municipal, Carina Mejías, a les xarxes socials i ha acusat l'alcaldessa de la capital catalana de "posar-se del costat dels separatistes".


Barceló, a més a més, ha piulat el mateix fragment de vídeo de l'acte, tot acompanyant-lo del missatge: "No es perdin la imatge de l'alcaldessa i el primer tinent d'alcalde. Segur que no són independentistes?".

Al finalitzar l'acte, Colau ha lamentat que els regidors hagin marxat "amb una certa gesticulació". "El que hem de fer és escoltar encara que no ens agradi el que ens diuen", ha dit Colau.


Els premiats

Els Premis Ciutat de Barcelona reconeixen la contribució durant l'any 2018 d'una vintena de persones i col·lectius.

Entre els guardonats, en el camp de ciència destaca l'astrofísic Ignasi Ribas o el doctor de recerca biomèdica Eduard Batlle. Rosalia ha intervingut en un vídeo per agrair el premi de Música, ja que es troba treballant als Estats Units. Un premi que la cantant ha qualificat d'"especial" perquè ve de Barcelona, la ciutat on es va formar com a cantant i on resideix la major part del seu equip. I el premi de literatura en català ha estat per al poeta Josep Pedrals

 

 


El poeta Josep Pedrals recollint el Premi Ciutat de Barcelona de literatura

 

 

En la primera intervenció de Colau, l'alcaldessa també ha esmentat els atemptats terroristes que va patir la capital catalana el 2017 i el bloqueig del vaixell d'Open Arms, que "està parat al Port de Barcelona perquè el Govern espanyol li impedeix fer la seva labor de salvar vides al Mediterrani."

ARXIVAT A:
Ada ColauPPCs
Anar al contingut