Un simpatitzant de Ciutadans vota aquest dijous a Barcelona (Reuters)
Un simpatitzant de Ciutadans vota aquest dijous a Barcelona (Reuters)

Cs guanya a les deu ciutats més grans de Catalunya... i a Sant Vicenç dels Horts

La candidatura d'Inés Arrimadas fonamenta la seva victòria als grans nuclis urbans i a l'anomenat "cinturó roig" de l'àrea metropolitana, que ha tenyit de taronja

Actualitzat

La victòria de Ciutadans en aquestes eleccions al Parlament s'ha fonamentat en les grans ciutats. De fet, de les deu ciutats de Catalunya amb més població, la candidatura d'Inés Arrimadas ha estat la més votada en totes: Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa, Sabadell, Lleida, Tarragona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Reus.

Però Ciutadans també ha obtingut molt bons resultats a l'anomenat "cinturó vermell", que ja a les eleccions de fa dos anys es va començar a tenyir de taronja. A ciutats d'àmplia tradició obrera com Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Esplugues de Llobregat o El Prat de Llobregat, la llista més votada és Ciutadans.

Arrimadas també s'imposa a Sant Vicenç dels Horts, la ciutat d'on va ser alcalde Oriol Junqueras. A les eleccions del 2015, Junts pel Sí va superar Cs per 469 vots. La formació taronja també obté un molt bon resultat a Girona, que queda només darrere de JxCat i supera ERC en vots. A Figueres, tradicional feu catalanista i d'on va ser alcalde Santi Vila, també hi guanya Ciutadans.

En total, la formació taronja s'imposa en 14 capitals de comarca, JxCat en 26 i Esquerra en 3.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut