El cap de llista del PSC, Ramon Ferré, i el cap de llista de C's, José Manuel Tejedor encaixant mans
El cap de llista del PSC, Ramon Ferré, i el cap de llista de C's, José Manuel Tejedor (ACN)
Calafell

C's denunciarà a la Junta Electoral els juraments independentistes de regidors de la demarcació de Tarragona

Els regidors de Convergència, Esquerra i la CUP de Calafell seran portats a la Junta Electoral

RedaccióActualitzat

La formació de Ciutadans denunciarà a la Junta Electoral els juraments independentistes de diversos regidors de la demarcació de Tarragona. I és que les consideren fórmules il·legals.

El regidor de C's a Calafell, José Manuel Tejedor, ha confirmat que juntament a l'acte del ple d'investidura també aportaran a la junta documents gràfics dels juraments d'alguns regidors de Convergència, Esquerra i la CUP, en què utilitzen fórmules postulant-se a favor de la independència de Catalunya.

Tot plegat després que Ciutadans hagi firmat amb el PSC un acord perquè Calafell sigui "un municipi lleial a la Constitució" i vetlli per l'ús de "símbols constitucionals a tots els edificis públics", excloent així l'ús d'estelades. Els dos partits han acordat diverses mesures d'impuls econòmic i de gestió política per garantir el suport extern de Ciutadans al govern format per PSC, PP i UAM.

Calafell serà una de les primeres poblacions on es presenti aquest tipus de denúncia, però no serà l'única. Al Vendrell, però, serà Plataforma per Catalunya qui ja ha denunciat a la junta electoral de zona els dos regidors de Som Poble pels mateixos motius. El regidor August Armengol ha explicat: "Van jurar un per la independència i l'altre per la república, que no són valors que recull la Constitució. Per tant, el jurament és il·legal i creiem que la presa de possessió és nul·la."

En aquest cas la denúncia s'ha interposat als jutjats del Vendrell.

Anar al contingut