Barcelona

Cs demana un compromís de suport a la llista constitucionalista més votada el 21D

Arrimadas diu que és a les urnes on s'ha de confirmar el "'game over'" de l'independentisme i s'ha de posar fi a "la fàbrica" de les mentides dels nacionalistes i de la confrontació social

RedaccióActualitzat

Ciutadans ja prepara la convocatòria electoral i dibuixa els seus missatges de precampanya. La líder de Ciutadans de Catalunya, Inés Arrimadas, anuncia que només pactaran amb els partits que no vulguin trencar amb Espanya i ha demanat un compromís perquè es doni suport a la llista constitucionalista més votada.

"Que la llista constitucionalista més votada tindrà l'acord i el suport de la resta de forces constitucionalistes per guanyar l'independentisme perquè és l'única sortida que tenim ara. (...). La fórmula guanyadora, per mi, en aquestes eleccions és que cadascú es presenti a les eleccions i mobilitzi el seu electorat i després de les eleccions sumar amb el compromís previ que la llista constitucionalista més votada serà la que obtindrà el suport de la resta de partits".

Arrimadas ha fet aquesta crida a la seu d'Alcalá després de la reunió de l'Executiva Permanent de Ciutadans, en què s'ha constituït el comitè electoral per a la campanya de les eleccions del 21 de desembre. Una cita "crucial i històrica" a Catalunya, segons la líder de C's, i en què la formació taronja es posa en marxa per "sortir a guanyar".

Per Ciutadans, el 21 de desembre és una oportunitat "d'or" per derrotar el nacionalisme per primera vegada a Catalunya, però ha insistit que només serà possible vèncer els independentistes si la resta de forces constitucionalistes "són capaces de sumar".

"Ens juguem el futur no només de Catalunya sinó de la resta d'Espanya."

És a les urnes, ha continuat la líder de C's, on s'ha de confirmar el "'game over'" de l'independentisme i s'ha de posar fi a "la fàbrica" de les mentides dels nacionalistes i de la confrontació social. I ha afegit:

"Aquesta és l'única fàbrica que se n'ha d'anar de Catalunya."

La líder de l'oposició catalana ha dit que no volia valorar les "últimes ocurrències" de Carles Puigdemont, després que s'ha sabut que ha anat a Brussel·les amb alguns dels seus consellers, i s'ha limitat a dir que no li servirà de res "gastar-se els diners" en viatges perquè únicament li obriran les portes "els nacionalistes i els euròfobs". En aquest sentit, ha recordat que no hi ha cap govern estranger que hagi donat suport a declaració d'independència de Puigdemont.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut