Futbol

Cruyff no cobrarà per ser seleccionador de futbol català

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Casals, va confirmar ahir l'acord assolit amb Johan Cruyff perquè l'holandès sigui el nou seleccionador català, càrrec que ocuparà sense rebre cap tipus de contraprestació econòmica. "És un càrrec que no està retribuït, jo l'hi agraeixo moltíssim i el futbol català i Catalunya crec que han de sentir-se'n orgullosos", va dir Casals, que va explicar que així satisfà un dels compromisos que portava en la seva campanya electoral de tenir "un seleccionador que fos notícia mundial".

Actualitzat
Casals va explicar que en la roda de premsa de dilluns que ve 9 de novembre a les 12.30 hores al Palau de Congressos de Barcelona explicarà els detalls del contracte signat amb Cruyff, però va avançar algunes pinzellades com que la firma preveu acords amb la fundació de l'holandès.

"Tenim el compromís, o ell amb nosaltres, de col·laborar amb la seva fundació. Ell d'assessorament del futbol, i també del tema social que està desenvolupant a través de la seva fundació", va explicar el president de l'organisme català.

Casals va explicar que l'acord amb l'holandès, que tornarà a dirigir una banqueta tretze anys després de la seva etapa al Barcelona, es va tancar fa un mes i mig, però que només s'ha confirmat quan ha estat "definitiu". El president de la federació catalana va ressaltar l'impacte mundial que ja ha tingut la notícia i va avançar que el pròxim compromís de la selecció serà el 22 o 23 de desembre contra un rival encara per determinar.

També Casals va assenyalar que no el preocupa "en absolut" que el tècnic no parli català, sinó que la selecció catalana sigui coneguda "a tot el món".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut