Puppy, l'escultura floral de Jeff Koons, necessita una restauració de l'estructura interna (Museu Guggenheim Bilbao)
Puppy, l'escultura floral de Jeff Koons, necessita una restauració de l'estructura interna (Museu Guggenheim Bilbao)
Bilbao

"Crowdfunding" per restaurar l'icònic gos Puppy del Guggenheim de Bilbao

La campanya de recollida de donacions per restaurar l'escultura floral obra de Jeff Koons estarà activa fins a la tardor

RedaccióActualitzat

El Museu Guggenheim de Bilbao ha engegat una campanya per recaptar fons per a la restauració de la coneguda escultura Puppy que ha estat la imatge internacional del museu basc des de la seva inauguració el 1997.

L'escultura floral de 12 metres d'alçada, obra de Jeff Koons, necessita una urgent restauració de l'estructura metàl·lica interior, deteriorada després de 24 anys a la intempèrie.

La campanya de "crowdfunding" estarà activa fins a la tardor i l'objectiu és recaptar 100.000 euros. Des que es va presentar la iniciativa fa dos dies ja s'han aconseguit més de 6.000 euros.

Els treballs de restauració es faran a partir de l'octubre, coincidint amb el canvi de plantes que revesteixen l'escultura Puppy de les típiques de l'estiu per les de la temporada hivernal. Aquesta tardor es restaurarà l'esquelet d'acer, el sistema de reg i les diferents capes que fixen el substrat que nodreix les plantes.

L'objectiu de la campanya de crowdfunding és recaptar 100.000 euros (EFE/ Luis Tejido)
L'objectiu de la campanya de "crowdfunding" és recaptar 100.000 euros (EFE/ Luis Tejido)

Amb aquesta renovació necessària, des del Guggenheim volen donar una nova vida a Puppy, una de les obres d'art contemporànies més admirades i fotografiades.

Els responsables del Museu Guggenheim demanen la col·laboració ciutadana per assegurar que "una obra tan estimada i representativa de Bilbao com Puppy" lluirà en perfectes condicions els pròxims 25 anys.

S'ha habilitat un apartat al web del museu denominat #DaVidaAPuppy on poden accedir totes les persones que vulguin fer una aportació i convertir-se en mecenes del cadell floral gegant. El pagament es pot fer amb targeta de crèdit, Paypal o Bizum.

El Guggenheim recorda que tots els donants residents a Espanya podran desgravar la seva aportació si deixen les seves dades i demanen un certificat fiscal.

ARXIVAT A:
MuseusPaís Basc
Anar al contingut