Kíev

Cronologia de tres mesos de revolta a Ucraïna

Cronologia dels esdeveniments més importants que han marcat la revolta a Ucraïna desencadenada el mes de novembre.

RedaccióActualitzat

Els pols entre els ucraïnesos partidaris d'acostar-se a Europa i les polítiques prorusses del govern ha desencadenat una revolta.

Des del passat mes de novembre que desenes de milers de ciutadans han ocupat el centre de Kíev desafiant el fred i el president Víktor Ianukóvitx. Ha caigut el govern, hi ha hagut negociacions amb l'oposició. Res, però, no va servir perquè al cap dels mesos la situació es calmés, sinó tot el contrari.

Hi ha hagut un bany de sang. Els morts es compten per desenes. El 18 de febrer la revolta s'encenia de nou després de quinze dies de negociacions i, al cap de tres dies, el 21, el president Víktor Inaukóvitx cedia en la firma d'un acord amb l'oposició per mirar d'asserenar els ànims al carrer.

L'acord, però ha estat efímer. Maidan ha rebutjat el pacte i el matí següent, el president ha marxat de la capital. L'oposició ha aprofitat el buit de poder per prendre el Parlament, alliberar l'opositor Iúlia Timoixenko i signar el triomf de la revolució.

En aquesta cronologia elaborada a partir de les informacions publicades al 324.cat repassem els estira-i-arronses d'aquest pols que ha viscut Ucraïna al llarg d'aquests mesos. 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut