Tensió per la visita de l'autobús d"Hazte Oir" a la Universitat Complutense
Tensió per la visita de l'autobús d"Hazte Oir" a la Universitat Complutense
Madrid

Tensió per la visita de l'autocar d'Hazte Oír a la Universitat Complutense

La policia ha fet fora l'autocar i el degà ha estat agredit per un dels assistents

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha fet fora l'autocar d'Hazte Oír de la Universitat Complutense de Madrid. El president de l'associació, Ignacio Arsuaga, tenia previst participar en una taula rodona sobre la llibertat d'expressió que ha organitzat un dels alumnes, prèviament anul·lada per la universitat. Arsuaga hi ha arribat acompanyat per Rocío Monasterio, presidenta de Vox.

El degà de facultat Ricardo Alonso ha explicat que la taula rodona va ser anul·lada perquè aquests actes només es poden organitzar si ho demana una associació d'estudians legalment inscrita i amb representativitat.

 

Tot i la prohibició, Hazte Oír ha decidit anar-hi. A l'arribada de l'autocar, l'esperaven un grup de joves amb pancartes de "Hazte querer", jugant amb el nom de l'associació ultracatòlica, i han fet crides com "Fora feixistes de la universitat", "Els àngels no tenen genitals" o "Aquest autobús és violència". Els moments de tensió han anat creixent i el degà de la universitat ha demanat calma a tothom.

La policia municipal de Madrid immobilitza l'autobús contra els transsexuals

En els enfrontaments, Alonso ha estat agredit per un home que li ha trencat els botons de la camisa quan se li ha tirat a sobre. El degà ha dit que "tothom és lliure d'expressar-se, però sense violència verbal ni física".

Arsuaga, per la seva part, ha qualificat els joves que protestaven per la seva presència com "cadells de Podemos" i com un "grup de violents".

Anar al contingut