Madrid

Crits dels sanitaris contra Ayuso en el tancament de l'hospital provisional d'Ifema

L'hospital provisional, que es va obrir el 21 de març, ha arribat a atendre 1.000 malalts de coronavirus alhora, alguns d'ells greus

RedaccióActualitzat

Després de 40 dies en funcionament i havent atès gairebé 4.000 pacients, aquest primer de maig tanca l'hospital de campanya d'Ifema de Madrid.

Desenes de sanitaris han rebut la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a l'exterior del recinte d'Ifema amb crits en defensa del sistema públic de salut.

L'hospital provisional instal·lat a Ifema va obrir el 21 de març i ha arribat a atendre 1.000 malalts de coronavirus alhora, alguns d'ells greus. Ha tingut 1.350 llits habilitats, 16 dels quals de cures intensives, i hi han treballat 1.000 professionals sanitaris, la majoria procedent de centres d'atenció primària.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha dit que Ifema és un "hospital miracle" i que ja forma part de la història de Madrid "com la Puerta de Alcalà":

"Com la Puerta de Alcalà, El Escorial o el 2 de Maig, Ifema és un símbol més dels madrilenys. Ifema és l'hospital dels hospitals i ha funcionat perquè ha comptat amb tots els mitjans materials i humans."

Aquest matí, han homenatjat els últims pacients que han rebut l'alta i durant la cerimònia de clausura hi ha hagut moments que no s'han respectat les distàncies de seguretat recomanades per evitar contagis.

Alguns dels sanitaris que han treballat a l'hospital provisional d'Ifema, a Madrid
Alguns dels sanitaris que han treballat a l'hospital provisional d'Ifema, a Madrid (EFE/Emilio Naranjo)

A partir d'avui només quedarà en servei el centre logístic del recinte Ifema, que reparteix material sanitari a hospitals i residències. Amb tot, l'estructura es mantindrà durant tot el mes per si calgués tornar-lo a obrir.

El director d'Ifema ha assegurat que les instal·lacions es mantindran operatives durant un mes malgrat el tancament de l'hospital, per si es produís un rebrot de casos de Covid-19. L'hospital es podria reobrir "en menys de 48 hores" si calgués.

Isabel Díaz Ayuso ha dit que espera que no sigui necessari reobrir l'hospital d'Ifema perquè "la sanitat està reinventant-se per tenir a la tardor i a l'hivern el seu propi aparador" per lluitar contra un possible rebrot del coronavirus. També ha promès que la sanitat madrilenya es "reformarà i modernitzarà".

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut