Activistes contraris a Sessions s'han vestit com membres del Ku Klux Klan (EFE)
Activistes contraris a Sessions s'han vestit com membres del Ku Klux Klan (EFE)
Washington

Crits contra el Ku Klux Klan en l'avaluació del candidat de Trump a Fiscal General

El Senat nord-americà comença a examinar els escollits per formar part del govern del president electe

RedaccióActualitzat

El Senat dels Estats Units ha començat a avaluar els escollits per formar part del govern del president electe, Donald Trump. El primer a passar l'examen ha estat el polèmic senador per Alabama Jeff Sessions, que espera ser confirmat com a Fiscal General.

La seva intervenció ha quedat interrompuda per protestes d'activistes, que han llançat crits contra Trump i el Ku Klux Klan. Sessions està qüestionat perquè, fa 30 anys, quan era fiscal a Alabama, el van acusar de comentaris racistes, amb bromes sobre el Ku Klux Klan i també de perseguir judicialment els defensors dels drets dels afroamericans. Aquestes declaracions ja li van impedir ser jutge d'un tribunal d'Alabama.

Es compromet a no investigar Hillary Clinton

Sessions ha defensat la seva candidatura a fiscal amb l'argument que farà de contrapès de Trump i que dirà "no" al futur president "si s'excedeix" en el seu poder.

També s'ha compromès a no investigar personalment l'excandidata presidencial demòcrata, Hillary Clinton, pel cas dels correus electrònics o de les donacions a la Fundació Clinton. Sessions no vol que es posi en dubte la seva objectivitat per les declaracions que va fer en campanya i, si arriba el cas, es recusarà. Trump va prometre que portaria Clinton a la presó un cop fos escollit president.

Nomenaments polèmics

A més de Sessions, han de passar per l'escrutini del Senat vuit càrrecs més, entre els quals, el general retirat John Kelly, que Trump vol situar a Seguretat Nacional, i l'exconseller delegat de la petroliera ExxonMobil, Rex Tillerson, que el magnat vol com a secretari d'Estat.

Els nomenaments han d'obtenir la majoria simple del Senat, on els republicans tenen 52 dels 100 escons. A priori, sembla fàcil que aconsegueixin els 51 suports, però no es descarten divergències entre els republicans pels nomenaments més controvertits.

L'avaluació als candidats ha començat l'endemà del nomenament del gendre de Trump com a assessor del president.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut