Crítiques perquè l'exèrcit ucraïnès fa desfilar les dones soldats amb talons
Polèmica per l'alçada dels talons amb què han de desfilar les soldats ucraïneses
Ucraïna

Crítiques perquè l'exèrcit ucraïnès fa desfilar les dones soldats amb talons

L'oposició diu que és una mesura misògina i sexista i repta el ministre de Defensa a resistir la desfilada completa també sobre més de 8 centímetres de taló

RedaccióActualitzat

L'exèrcit d'Ucraïna ha desfermat un debat al país després que el Ministeri de Defensa ha publicat les fotografies d'un grup de dones soldat assajant per a la desfilada oficial que es farà el 24 d'agost per commemorar el trentè aniversari de la independència del país.

A la desfilada les dones porten vestimenta militar, però el que crida l'atenció són les sabates que porten totes les soldats: són sabates negres de saló amb un taló d'uns vuit centímetres. Una sabata que no sembla la més adient per a una desfilada militar.

 

Aquestes fotografies han provocat una allau de crítiques a les xarxes socials del país, i les protestes també han arribat fins al Parlament d'Ucraïna, on l'oposició ha acusat el govern de Volodímir Zelenski de sexualitzar les dones soldat.

Alguns diputats, propers a l'expresident Petró Poroshenko, s'han presentat a la darrera sessió parlamentària amb sabates de taló i han convidat el ministre de Defensa del país, Andriy Taran, a aguantar tota la desfilada militar portant, ell també, sabates amb taló alt. 

A la desfilada d'assaig totes les dones portaven el mateix tipus de calçat amb taló d'uns vuit centímetres
A la desfilada d'assaig totes les dones portaven el mateix tipus de calçat amb taló d'uns vuit centímetres (Ministeri de Defensa d'Ucraïna)

Tertulians i comentaristes polítics han acusat els alts càrrecs del Ministeri de Defensa d'Ucraïna de tenir una "mentalitat medieval" per fer portar talons a les dones de l'exèrcit i han dit que darrera aquesta decisió s'hi amaga la misogínia i el sexisme.

Més de 30.000 dones formen part de les forces armades d'Ucraïna. Més de 4.000 d'elles són oficials de l'exèrcit, però els càrrecs més alts els ocupen majoritàriament homes. 

L'oposició ha reptat el ministre de Defensa a aguantar la desfilada vestint també sabates amb taló alt
L'oposició ha reptat el ministre de Defensa a aguantar la desfilada vestint també sabates amb taló alt

L'exèrcit no ha volgut respondre a les crítiques, però ha publicat altres fotografies de soldats femenines portant altres sabates més indicades per a les tasques a realitzar.

Soldats d'Ucraïna preparant-se per a fer maniobres
Soldats d'Ucraïna preparant-se per a fer maniobres (Ministeri de Defensa d'Ucraïna)

 

ARXIVAT A:
Masclisme Ucraïna
Anar al contingut