Incendis a Austràlia: crítiques al primer ministre per la controvertida gestió
Els bombers treballen sense descans a Nova Gal·les del Sud (REUTERS/Tracey Nearmy)

Incendis a Austràlia: crítiques al primer ministre per la controvertida gestió

Amb 24 víctimes mortals i 200 focs encara actius, el primer ministre s'ha atrevit a afirmar que els bombers voluntaris disfruten apagant focs

Actualitzat

Els bombers treballen sense descans a Austràlia per intentar contenir l'onada d'incendis que castiga durament el país des del setembre. Encara hi ha uns 200 focs actius, i les flames han devorat cases, negocis i cultius, han danyat greument algunes infraestructures i han causat un daltabaix mediambiental.

El balanç de víctimes mortals és de 24. I la gestió que n'ha fet el primer ministre fa créixer la indignació.

 

 

El primer ministre australià veu com l'opinió pública se li està girant en contra. Els incendis formen part del sistema ecològic del país, però el fet que comencin tan aviat i siguin tan virulents s'atribueix al canvi climàtic. Un tema que Scott Morrison sempre ha menyspreat, però ara ha canviat el discurs.

"He vist com diverses persones suggerien que el govern no ho relaciona amb el canvi climàtic. El govern que lidero sempre ho ha relacionat, i això mai s'ha posat en qüestió."

La publicació d'un vídeo en què es vanta de l'acció del govern en la crisi i que sembla un clip de propaganda electoral no ha agradat gens:

 

 

 

 

Tampoc ha estat afortunat el comentari en què deia que els bombers voluntaris disfruten apagant focs, que ha provocat aquesta resposta d'un bomber, Paul Parker:

"Si mai estiguessis sobre el terreny i veiessis el que passem... no en tens ni idea, home, el govern no en té ni idea. Hauríeu de començar a preocupar-vos pel país."

En les últimes hores, les condicions meteorològiques han donat una petita treva al sud-est del país, que alguns han celebrat:

 


Però les previsions amenacen amb una nova onada de calor per als pròxims dies.  

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut