El ministre Zoido abraçant-se amb la mare de Gabriel en la capella ardent
El ministre Zoido abraçant-se amb la mare de Gabriel en la capella ardent (Efe)
Madrid

Crítiques d'"oportunisme" al PP per "aprofitar-se" políticament de la mort de Gabriel

RedaccióActualitzat

Crítiques del PSOE, Podem i el PNB al PP per "oportunisme" en defensar la presó permanent revisable arran de la mort del nen Gabriel Cruz. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat en declaracions a Cuatro que els populars se n'estan "aprofitant":

"És trist que el PP aprofiti un assassinat terrible i que el país està amb el cor trencat per dir les coses que està dient."

"No és ètic i apel·lo a la consciència d'alguns."

Des del grup parlamentari d'Units Podem, Ione Belarra, també ha criticat que Rafael Hernando, portaveu del PP al Congrés, defensés aquesta pena davant la premsa, just després de visitar la capella ardent del menor. Belarra considera que està "fora de lloc" i ha volgut apel·lar a la "responsabilitat enorme" que tenen els polítics.

En una entrevista a TVE, Belarre ha demanat que no es faci més partidisme amb la mort del nen perquè és "impossible" imaginar el dolor que té la família. 


Des del PSOE, el diputat Odón Elorza, ho ha qualificat d'"estratègies oportunistes de l'utilització del dolor". Segons considera "la commoció existent en l'opinió pública després de l'assassinat del petit Gabriel no genera les millors condicions per a mantenir un debat serè per part del legislatiu". 

En el mateix sentit s'ha referit Aitor Esteban, portaveu del PNB al Congrés, que ha lamentat que "alguns", en referència a PP i Cs, aprofitin casos com el de Gabriel o Diana Quer per "oportunisme punitiu".

Hernando veu "indignants" les acusacions

Des del PP, el mateix Hernando considera "indignant"que el PSOE, i també el PNB, l'acusin "d'oportunisme", quan han estat ells els que han instat a la derogació de la pena de presó permanent revisable, arran de la qual aquest dijous el Congrés en farà un debat.

En una entrevista a Antena 3 ha recordat que "la presó permanent revisable és una pena que es va establir el 2015" i que, per tant, "ningú pot dir que hi ha un debat en calent".

Notícia relacionada: Primer condemnat a pena de presó permanent revisable

 

 

Retrets pel debat de dijous al Congrés

Hernando ha recordat que no ha estat el PP el que precisament ha permès el debat d'aquest dijous al Congrés contra la proposició de llei del PNB que demana derogar la pena de presó permanent revisable, una proposta recolzada per PSOE i Units Podem. Els diputats debatran les esmenes dels populars i Cs a la proposta.

En el cas dels populars, defensaran ampliar els supòsits d'aquesta pena mentre que el partit de Rivera vol endurir l'accés dels beneficis penitenciaris.

Segons Hernando, el seu partit ha presentat pròrrogues a esmenes per "no tenir aquest debat" i han estat els socialistes i Cs, no recolzant-los en la mesa, els qui han desencadenat el debat.

Des del PNB també han acusat a Cs que el debat arribi al Congrés "quan ells han volgut", ja que fins ara aquest tema duia mesos bloquejat a la mesa. 

En el debat de dijous, el partit de Rajoy vol que els pares de Diana Quer i Mari Luz Cortés hi siguin presents des de la tribuna de convidats. Tots dos són la cara visible d'una plataforma ciutadana que a través de la web Change.org ha demanat el suport de la societat espanyola per evitar la derogació de la presó permanent revisable.

Crítiques també a Rajoy

Diversos ciutadans també han criticat la que consideren utilització política de la mort de Gabriel Cruz arran d'una publicació del president espanyol a Instagram. Rajoy hi ha penjat un peix, imatge utilitzada en record del nen a qui li agradava el mar, amb el text "Tots som Gabriel", i el logotip del partit.

 

 

Alguns dels comentaris que es poden llegir en la publicació són "fins i tot en assumptes seriosos com aquests aprofiteu per vendre la marca PP?" de l'usuari @vicen2000 o "quina forma de fer publicitat, quin poc respecte teniu, repugnant" de @samuart.

A Twitter també hi ha ahagut crítiques arran de la presència del ministre Zoido i la vicepresidenta del govern espanyol en el funeral de Gabriel Cruz.

 

ARXIVAT A:
PPUnides PodemPSOE
Anar al contingut