Els advocats Jaume Alonso-Cuevillas i Gonzalo Boye, als afores de la presó de Neumünster (ACN)
Els advocats Jaume Alonso-Cuevillas i Gonzalo Boye, als afores de la presó de Neumünster (ACN)

Crítiques de lletrats a la resolució del Suprem:"Si no fos tan tràgic, seria còmic"

Actualitzat

La interlocutòria del Tribunal Suprem, que s'ha fet pública aquest dimarts, que resol el recurs de Jordi Sànchez després que se li negués el permís per assitir a la sessió de la seva investidura com a president de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, ha provocat les reaccions dels advocats de les defenses de Carles Puigdemont, i els líders i polítics independentistes empresonats i a l'exili.

Jaume Alonso-Cuevillas, advocat a Espanya de Carles Puigdemont, ha qualificat la resolució d'"insuperable".

 

 

I ha afegit que faria riure si la situació no fos tan seriosa:


L'advocat Gonzalo Boye, de l'equip de la defensa dels exconsellers a Brussel·les i de Puigdemont a Alemanya, respon a l'opció que deixa oberta la resolució del Suprem de demanar l'extradició de Carles Puigdemont per un delicte de sedició, després que es va rebutjar la rebel·lió. Boye recorda que a Alemanya el delite de sedició es va derogar el 1970.


Boye, que obre un fil en el seu compte de Twitter en el qual analitza el concepte de doble incriminació, segons el qual explica que els tipus penals no són rellevants en una euroordre per extradició, sinó que el rellevant són els fets pels quals es reclama la persona i la tipicitat dels fets en el dret del país que l'ha de concedir.

 

 

Un altre dels lletrat, Andreu Van den Eynde, l'advocat de Oriol Junqueras també s'ha fet ressó de la interlocutòria. Van den Eynde destaca que es critiqui la decisió del tribunal alemany.

 

 

A la xarxa s'han obert fils d'anàlisi d'aquest nova resolució del Suprem per part de professorss i especialistes en dret.

L'exlletrat del Tribunal Constitucional i professor de Dret Constitucional Joaquín Urías també ha obert un fil d'anàlisi a Twitter per una interlocutòria que se suma a les anteriors i que considera "un disbarat":

 

 

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàGovern empresonatInvestiduraSedicióRebel·lió
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut