Crítiques als anuncis d'Educació sobre l'avançament escolar a ritme del Rèquiem de Mozart

El sector critica el fons i les formes del vídeo a ritme de la part del Rèquiem que descriu l'arribada del judici final

Actualitzat

Una campanya del Departament d'Educació per anunciar l'avançament del calendari escolar a ritme del Rèquiem de Mozart ha desfermat crítiques a la xarxa, però també entre els sindicats educatius i part del sector. 

S'han fet tres anuncis, un per a cada etapa educativa, en què es recreen escenes d'alumnes que tornen a l'escola després de les vacances d'estiu reforçant la idea de l'emoció que senten. L'espot de l'etapa infantil destaca l'emoció de sortir al pati i diu: "Que bé poder-ho fer abans!"; el de primària remarca que el nou calendari permetrà retrobar-se una setmana abans amb les amistats i el de secundària, el fet de retrobar-se amb la persona que t'agrada.

 

Sobreposat a les imatges amb text, l'anunci recull que els principals beneficis d'avançar el curs escolar --que començarà el 5 de setembre per a primària i el 7 de setembre per a l'ESO i Batxillerat-- són la millora de l'aprenentatge, l'equitat social, la conciliació familiar i la transformació feminista.

 

I tot plegat --en això sí que coincideixen les tres versions--, a ritme del "Dies irae", un fragment del Rèquiem de Mozart que descriu l'arribada del judici final.


La campanya ha indignat bona part del sector. La USTEC, el sindicat majoritari, critica tant el fons i com les formes dels vídeos, en veu de la seva portaveu, Iolanda Segura, que també carrega contra el fet que el Departament es gasti diners en una campanya de publicitat quan els sindicats fa anys que demanen més recursos per a l'educació.

"Veient que tenen tota la comunicat educativa en contra, que se'ls critica la postura, que veuen que en altres comunitats autònomes ho estan retirant, necessiten vendre que és una cosa tan positiva sí o sí. Però erren les maneres de fer-ho i els missatges que donen. Són molt desencertats."

Aquests vídeos no han deixat ningú indiferent i han generat tota mena de comentaris a les xarxes; molts, per la música escollida:

 

La polèmica també arriba al Parlament

La polèmica ha arribat també al Parlament. La diputada socialista Esther Niubó ha demanat una rectificació al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que no s'hi ha pronunciat. Li critica el "to electoralista, no informatiu, de les campanyes institucionals del seu departament" i es pregunta quant ha costat "quan ni tan sols es té clar què passarà a les tardes". I hi afegeix:

"No sé si som conscients de l'alarma del moment, de la ferida que vostè deixa a l'escola, però ha d'entendre que no es pot governar en contra de tota la comunitat educativa, que la seva croada perjudica la qualitat de l'atenció educativa."

En la mateixa línia s'ha pronunciat el diputat Jordi Jordán, d'En Comú Podem, que demana una moratòria per al curs vinent.

"Les presses no són bones, i menys en la situació de conflictivitat que es troba la comunitat educativa en aquests moments. Però vostè, lluny de fer això, posa més llenya al foc, i justament treu uns vídeos propagandístics sobre el calendari escolar amb una èpica exagerada, com si el curs escolar fos la panacea mundial, si em permet l'expressió, i la solució de tots els mals."

La campanya institucional arriba després de mesos de conflicte obert entre la conselleria i els sindicats educatius i de nou dies de vaga totals o parcials als centres escolars.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut