Inés Arrimadas (ACN)
Inés Arrimadas (ACN)

Crítiques al nou govern proposat per Torra, d'Arrimadas a l'ANC

RedaccióActualitzat

La cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, no ha trigat a reaccionar al nou decret de nomenament dels consellers del govern amb què Quim Torra substitueix els noms dels empresonats i dels que són a Bèlgica.

Arrimadas està convençuda que aquest nou govern no governarà "dins del marc democràtic":

 

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va més enllà i diu que l'independentisme és l'"adversari de la democràcia".

 

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha considerat, en canvi, un "encert" l'elecció de consellers que poden "exercir".

Considera, però, que "s'equivoca" en la decisió d'interposar una querella per prevaricació contra el president Mariano Rajoy per no haver publicat en el DOGC el primer decret de nomenament de consellers.

"El president ha pres dues decisions una bona i una dolenta. La dolenta és presentar una querella; la bona, és decidir formar un govern integrat per persones que puguin exercir. Espero que sigui el primer pas d'un nou camí."

 

Des del PDeCAT, la portaveu Maria Senserrich ha celebrat els nomenaments alhora que es confessa "trista" per la situació dels "consellers i amics" que estan "injustament castigats".

 

Des d'ERC s'atribueix el canvi de govern a "l'arbitrarietat" de Rajoy. 

 

També ha reaccionat Lluc Salellas, de la CUP. Del seu tuit es desprèn el desacord amb els nomenaments del president Torra.

 

Des de l'àmbit independentista, la reacció més dura ha estat la de l'ANC, que, directament, acusa Torra "d'acotar el cap" davant l'estat espanyol: 

 

En la mateixa línia, Súmate lamenta que Torra hagi cedit i fet cas a Rajoy.

 

En nom del govern espanyol ha parlat el delegat a Catalunya, Enric Millo, que ha valorat que ha estat "la determinació del govern [espanyol] a l'hora de fer complir la legalitat vigent" el que "ha garantit el dret de tots els catalans a tenir un govern viable i capaç de fer front a totes les seves funcions".

ARXIVAT A:
Procés catalàCsQuim TorraInés ArrimadasCUPANC
Anar al contingut