Boom de sèries d'ETA, però quan les del procés? 

Crítiques al cartell de "Patria", que mostra una víctima d'ETA i un detingut torturat

Amb el lema "Tots som part d'aquesta història", HBO defensa la campanya promocional de la sèrie, que l'autor de la novel·la Fernando Aramburu qualifica de "desencert"

Roger FontellesActualitzat

La plataforma HBO ha escalfat l'arribada de la sèrie "Patria", que s'estrena el 27 de setembre, amb una imatge promocional que barreja dues escenes que semblen dues parts d'una mateixa història.

A l'esquerra, una dona plora la mort del seu marit, abatut per un membre d'ETA, i a la dreta, una persona nua, tirada a terra -se sobreentén que es tracta d'un membre de la banda terrorista-, és torturada per uns policies.

El cartell promocional ha generat un incendi a les xarxes socials.

Per Fernando Aramburu, l'escriptor de la novel·la en que està inspirada la sèrie, aquest cartell que ha molestat és part d'una estratègia de màrqueting que no comparteix:

"Atribueixo el cartell a una estratègia de màrqueting que no comparteixo. Incompleix una norma que jo em vaig imposar quan vaig escriure el meu llibre: no perdre de vista el dolor de les víctimes del terrorisme, tractar-les amb l'empatia i l'afecte que mereixen. La sèrie, al meu entendre, sí que ho fa."

Campanya de màrqueting

Amb el lema "Tots som part d'aquesta història", fonts d'HBO Espanya han defensat la campanya de màrqueting:

"Quan tractem temes complexos en les nostres sèries, confiem en el bon criteri de la nostra audiència per jutjar-les una vegada les han vist en la seva totalitat. No és diferent en aquest cas. La imatge promocional de 'Patria' pretén reflectir com la violència i el sofriment afecten tota una societat."

La plataforma HBO segueix l'estela d'altres campanyes publicitàries agressives, com ja va fer Netflix quan va desplegar una enorme lona el Nadal del 2016 a la Plaça del Sol de Madrid. A la imatge es podia veure el narcotraficant Pablo Escobar acompanyat de la frase "Oh, blanc Nadal".

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha mostrat el seu malestar amb la plataforma i emplaça HBO a retirar el cartell de la sèrie. Alguns usuaris de les xarxes socials ho han vist com una "autèntica provocació" i han engegat la campanya #CancelaHBO.

ARXIVAT A:
TerrorismeSèries
Anar al contingut