Trudeau encapçalava la delegació canadenca al funeral (EFE/EPA/STR)

Crítiques a Trudeau pel vídeo on canta "Bohemian rhapsody" en ple dol per Elisabet II

Va passar dissabte al hall de l'hotel de Londres on s'allotjava la delegació canadenca

RedaccióActualitzat

L'equip del primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha hagut de sortir al pas de les crítiques per un vídeo on es pot veure el mandatari entonant la mítica "Bohemian rhapsody", dels britànics Queen, tot just un parell de dies abans dels funerals d'Elisabet II.

L'escena es va produir aquest dissabte, 17 de setembre, a l'hotel de Londres on s'allotjava la delegació canadenca que ha participat en el comiat de la seva cap d'estat.

En un vídeo compartit a les xarxes socials es pot veure com el grup es va reunir al hall de l'hotel de luxe Corinthia, on hi ha un piano de cua. Trudeau canta acompanyat a les tecles per Gregory Charles, un prestigiós pianista quebequès que ha estat mereixedor de l'Orde del Canadà.

El músic ha detallat al diari canadenc The Globe and Mail que va entretenir els 17 integrants de la delegació del país, inclòs el primer ministre, i els hostes de l'hotel.

Charles explica que els actes d'aquests dies li recorden "els funerals del Carib, perquè s'hi barregen els moments ombrívols de respecte amb els que celebren la vida i comparteixen històries". "Tothom va cantar amb mi durant dues hores", explica, i assegura que "va ser molt divertit".

Però no tothom ho ha vist com ell, i l'escena ha despertat les crítiques d'opinadors i fins i tot diplomàtics canadencs que pensen que l'actitud del primer ministre és una falta de respecte al dol per la reina.

Per ara no se sap qui va gravar el vídeo, però, tal com recull la BBC, l'oficina de Trudeau ha confirmat la veracitat de les imatges.

Un portaveu del primer ministre l'ha justificat deixant clar què va passar: havent sopat hi va haver una "petita reunió" dels membres de la delegació, en què Gregory Charles va tocar el piano, i això "va provocar que alguns membres de la delegació, inclòs el primer ministre, s'hi incorporessin". Si és una cantada o no, ja és opinió de cadascú.

 

ARXIVAT A:
CanadàReina Elisabet II
Anar al contingut