Logotip d'Adeslas a la façana de la seva seu
Logotip d'Adeslas a la façana de la seva seu
Barcelona

Criteria es ven el 80% del grup hospitalari Adeslas al grup català Goodgrower

El "holding" de participades de La Caixa, Criteria, s'ha venut el 80% del grup hospitalari Adeslas per 190 milions d'euros. L'ha adquirit el grup català Goodgrower, que principalment fa inversions en l'àmbit sanitari, i que és de la família Gallardo, propietària d'Almirall. Amb l'operació, la Caixa i Goodgrower han establert una aliança estratègica per desenvolupar el negoci hospitalari privat independent, amb l'objectiu, segons han comunicat les dues entitats, de millorar el servei i la qualitat per als clients. Criteria, però, mantindrà el 20% de participació. Adeslas té deu hospitals privats en diferents províncies espanyoles.

Actualitzat
Criteria ha arribat a un principi d'acord amb Goodgrower per a la venda del 80% els hospitals de VidaCaixa Adeslas per uns 190 milions d'euros, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La societat preveu que l'operació es tanqui durant el tercer trimestre de l'exercici actual, en funció de la firma dels contractes definitius i les condicions i autoritzacions pertinents.

Per portar a terme la venda, que comprèn deu hospitals amb titularitat de l'antiga Adeslas, l'empresa adquirirà el 100% del grup d'hospitals a la seva filial VidaCaixa Adeslas. Després vendrà el 80% del paquet a Goodgrower, mentre que La Caixa en conservarà el 20% restant. La companyia ha especificat que aquests hospitals són els que van quedar exclosos de l'operació en què Mutua Madrileña va adquirir el 50% de la seva filial el 14 de gener.

Goodgrower, grup inversor creat el 2008 a Barcelona per la família Gallardo, accionista majoritària dels laboratoris Almirall, signa així una aliança estratègica amb La Caixa per desenvolupar un dels grups independents hospitalaris líders a Espanya. En un comunicat, les dues empreses subratllen que l'acord neix amb vocació de permanència a llarg termini i amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del negoci hospitalari privat.

L'any passat, Adeslas va gestionar 1.062 llits i va facturar uns 188 milions d'euros.
Anar al contingut