Javier Bardem en l'acció de defensa dels oceans a Times Square (Reuters)
Javier Bardem en l'acció de defensa dels oceans a Times Square (Reuters)
Nova York

Crit d'alerta de Bardem a l'ONU: "Sense els oceans, la vida no seria viable"

L'actor ha participat davant de l'ONU com a ambaixador de Greenpeace

Actualitzat

L'actor Javier Bardem i Greenpeace han triat la cèntrica plaça de Times Square de Nova York per donar visibilitat a una campanya que reclama un pacte mundial per a la defensa dels oceans.

Bardem s'ha posat davant les càmeres amb un cartell on es podia llegir "Protegeix els oceans". Alhora, en una de les pantalles gegants de Times Square, es projectava una promoció de Greenpeace amb el reclam "Santuaris oceànics, ja!"

 

 

Aquesta acció ha coincidit amb el començament de la tercera ronda de negociacions a les Nacions Unides per aconseguir un Tractat Global dels Oceans, en què l'actor ha intervingut com a ambaixador de Greenpeace.
 

L'actor Javier Bardem, en el seu discurs a l'ONU (Efe)

Ha estat en aquest marc que ha demanat als països de l'ONU que escoltin el clamor de milions de persones i no perdin l'oportunitat de protegir les agües que cobreixen el planeta:

"Sense els oceans la vida a la Terra, simplement, no seria viable. I són vostès, delegats, els qui aquí i ara estan al càrrec d'aquesta sagrada responsabilitat. Tenen davant seu una oportunitat històrica."

Bardem ha denunciat que la vida animal està gairebé "en una fase d'extinció".

"Per això cal aquest tractat dels oceans i que els governs i, per tant, la pressió popular, facin d'aquest tractat una causa major perquè hi va el futur del planeta, dels nostres fills, els nostres nebots i els nostres nets."

L'actor col·labora amb l'ONG Greenpeace des del seu viatge a l'Antàrtida el gener del 2018.

"Diuen els experts que, si per al 2030, d'aquí a 11 anys, els oceans no estan protegits un mínim del 30% a tot el món, la situació serà irreversible. Això sona molt catastròfic i de pel·lícula de Hollywood, de catàstrofe; però és veritat."

Bardem ha participat en el documental "Sanctuary" per conscienciar el món sobre els canvis que estan patint els oceans a conseqüència de l'activitat humana i del canvi climàtic. Una mostra d'aquest documental s'ha reproduït aquest dilluns davant dels delegats de l'ONU.
 

El documental "Sanctuary" es presentarà a la 67 edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià (Morena Films/Pinguin Films)

Les sessions de l'ONU per tractar la contaminació als oceans acabaran el 30 d'agost. S'hi discuteix un esborrany del que pretén ser un "instrument jurídicament vinculant sobre l'ús sostenible i la conservació de la biodiversitat marina", segons ha dit la presidenta de la trobada, Rena Lee. 
 

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut