La infanta Cristina
La infanta Cristina
Palma

Cristina de Borbó, condemnada a pagar 265.000 euros, queda absolta dels dos delictes fiscals

Actualitzat

Cristina de Borbó, condemnada a una multa de 265.000 euros com a responsable a títol lucratiu en el cas Nóos, ha estat absolta com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals.

El jutge considerava que la infanta i el seu marit, Iñaki Urdangarin, van utilitzar l'empresa Aizoon, que el matrimoni compartia al 50%, per rebre fons desviats des de l'Institut Nóos per negocis il·lícits amb els governs de les Balears, el País Valencià i, en menor grau, el govern de la Comunitat de Madrid.

En el seu text d'obertura del judici oral, el magistrat conclou que Manos Limpias està "absolutament legitimada per acusar i postular en l'obertura del judici oral" contra la infanta, encara que no ho faci la fiscalia o l'advocat de l'Estat.

Manos Limpias, per la seva banda, demanava vuit anys de presó i 2.022.862,5 euros de multa per dos delictes contra la Hisenda Pública.

El fiscal, en canvi, reclamava que la infanta fes front, juntament amb el seu marit, a una fiança de responsabilitat civil de 587.413 euros. La fiscalia considerava que no hi havia indicis contra la germana del rei d'haver comès cap delicte, però considerava que s'hauria beneficiat dels fons presumptament defraudats per Urdangarin.

La defensa de la germana del rei havia sol·licitat que es rebaixés la seva fiança a 449.525 euros.

Anar al contingut