Cristina Cifuentes haurà d'anar a judici
Cristina Cifuentes haurà d'anar a judici
Madrid

Cristina Cifuentes anirà a judici pel cas del seu màster

L'Audiència de Madrid rebutja el recurs de l'expresidenta madrilenya: "va exhibir públicament un document que sabia que era fals i que ella mateixa havia induït a confeccionar"

RedaccióActualitzat

L'afer del màster de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, arribarà finalment a judici. Aquest dijous ho ha confirmat l'Audiència de Madrid després de desestimar el recurs d'apel·lació que va presentar Cifuentes. La decisió la va prendre a finals de novembre la jutge del cas Carmen Rodríguez-Medel.

L'Audiència de Madrid considera que la política del PP "va exhibir públicament un document que sabia que era fals i que ella mateixa havia induït a confeccionar". A Cristina Cifuentes se l'acusa d'un delicte de falsificació de documents públics i la fiscalia demana 3 anys i 3 mesos de presó.

El tribunal també ha rebutjat els recursos en la mateixa línia d'Enrique Álvarez Conde, exdirector de l'Institut de Dret Públic Autonòmic de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid, i María Teresa Feito, exassessora de Cifuentes, que suposadament va pressionar perquè es fes la falsificació.

Els magistrats afegeixen que "no queda rastre documental" del treball de final de màster de Cifuentes enlloc, ni en paper, ni en correu electrònic, ni en cap arxiu de la Universitat. "I no estem parlant d'un document datat en èpoques pretèrites, sinó sis anys abans de la investigació", apunta la interlocutòria. 


Un any des de la dimissió de Cristina Cifuentes
 

Rajoy deixa enrere Cifuentes i busca el seu relleu (EFE) 

El 25 d'abril farà un any que Cristina Cifuentes va dimitir del càrrec de presidenta de la Comunitat de Madrid. El detonant no va ser la investigació periodística sobre les irregularitats en el màster de la URJC, sinó la publicació d'unes imatges d'ella, del 2011, després d'haver furtat uns productes cosmètics en un Eroski de Vallecas.

Cifuentes va anunciar dos dies després la dimissió com a presidenta del PP madrileny. Semblava que conservaria l'escó a l'Assemblea de Madrid, però al cap de dues setmanes va anunciar que abandonava la política definitivament.

Tot plegat va provocar la fi de la trajectòria política d'una persona que figurava entre els aspirants a rellevar Mariano Rajoy al capdavant del PP.
 

Els màsters de Casado i de Cifuentes 

Rodríguez-Medel és la mateixa jutge que va demanar al Tribunal Suprem que investigués Pablo Casado per les suposades irregularitats també en un màster. Ella no ho podia fer a causa de la condició d'aforat de Casado, diputat al Congrés. En tot cas, el Suprem va decidir no investigar el que es va convertir en líder del PP i ara candidat dels populars a la Moncloa.

 

 

 

ARXIVAT A:
Cristina CifuentesCorrupcióPPJudicial
Anar al contingut